Programul Prima Casă, desființat de anul viitor?

prima casa

Avocatul Gheorghe Piperea, unul dintre cei mai aprigi susţinători ai legii dării în plată, spune, într-o postare pe Facebook, că viitorul Guvern „nu trebuie să continue să aloce bani suplimentari programului Prima Casă”, care potrivit acestuia este „o bombă biologică cu ceas”.

„Guvernul care va rezulta din alegerile din 11 decembrie 2016, sub nicio forma, nu trebuie sa continue sa aloce bani suplimentari programului Prima casa. E o bomba biologica cu ceas. Va exploda anul viitor in mainile guvernului. Cei ce se imprumuta au salarii de 7-800 de lei.

Eliminarea in totalitate a avansului, masura de „favoare” la care se adauga deja instalata masura a eliminarii acestor credite de sub protectia legii darii in plata, ii vor pune pe viitorii debitori in postura de viitori robi ai bancilor. Sunt deja 200 de mii de familii legate de aceste credite pe 25 de ani. Este suficient.

Tot ceea ce vor produce aceste familii se va duce in banci si, relativ usor, vor pleca in tarile de origine ale acestor banci, prin export de profit. Nimic nu va ramane in economia Romaniei. In plus, e imposibil ca acesti oameni sa isi plateasca, toti, aceste credite.

Cand va incepe sa creasca Robor (foarte curand de altfel, poate in februarie 2017), vor aparea zeci de mii de homlesi, pentru care statul va trebui sa plateasca jumatate din datorie. Bancile nu vor pierde nimic, dar societatea, da. De aceea, a majora si mai mult aceasta cifra a debitorilor inrobiti la banci si a situatiilor in care statul roman trebuie sa plateasca pagubele generate de lacomia si iresponsabilitatea bancilor si prostia sinistra a celor care au impus prin oug acest program, fara sa intrebe parlamentul, este o completa nebunie.

In schimb, cu banii blocati anual in acest program, care nu e altceva decat un ajutor de stat mascat acordat bancilor si dezvoltatorilor imobiliari, s-ar putea asigura 50% din fondurile necesare majorarii salariilor medicilor si profesorilor – cca 2 mld lei anual. Eu cred ca avem nevoie mai multa de educatie si sanatate decat de banci iresponsabile si corupte.

P.S. Am scris textul de mai sus intrucat am auzit la UM 24, cu ecou in stirifierbinti, ca se intentioneaza eliminarea avansului la Prima casa, tranformarea acestuia in program strategic, permanent (nota : nimeni nu a adus inca in discutie un program strategic de constructie de spitale, scoli, unitati de inalta cercetare si facilitati industriale pentru energie regenerabila, masini electrice sau motoare cu hidrogen, cai ferate de mare viteza, toate fezabila in Romania), precum si aberanta idee de a „vitaliza” programul A doua casa… Asadar, totul pentru banci, nimic pentru viitor…”, a scris avocatul, pe pagina de socializare.

Sursa: stiripesurse.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *