Program terapeutic pentru recuperarea bolnavilor cu COVID-19, lansat de Universitatea de Vest din Timișoara

universitate 1

Universitatea de Vest din Timișoara lansează un program terapeutic cu exerciții fizice adresat persoanelor care se află în perioada de după traversarea unei infecții cu COVID-19. Înscrierea în acest program se face pe baza unei trimiteri medicale eliberată de un medic de specialitate, prin care se recomandă realizarea de exerciții de recuperare respiratorie și/sau musculară.

CITEȘTE ȘI: Un nou val de amenzi date în Timiș celor care nu respectă restricțiile impuse de pandemie. Suma totală se apropie de 70.000 de lei

Cei care doresc să beneficieze de acest program trebuie să completeze un formular accesând link-ul https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScJhIA6Ti_8Rt7gRY2uYM1Hpnew4Q_Z6MulgjRPZYH7eEP5Kw/viewform?pli=1. Programul terapeutic cu exerciții fizice va cuprinde ședințe de antrenament coordonate de specialiști ai Facultății de Educație Fizică și Sport, care se vor desfășura pe terenuri în aer liber ale UVT, după un calendar ce va fi anunțat participanților înscriși. „În calitate de universitate comprehensivă de primă talie la nivel național, UVT s-a implicat prin acțiuni de responsabilitate socială în susținerea comunității și a celor mai vulnerabile grupuri încă de la începutul pandemiei, acum un an. Pentru cazurile celor care au nevoie acută de exerciții fizice terapeutice post-Covid19, punem la dispoziție în mod gratuit servicii specializate de antrenament și coordonare a exercițiilor fizice, o cale recomandată pentru recuperarea rapidă după boala adusă de acest virus periculos. Suntem parte a unei comunități timișorene ce a fost extrem de grav afectate de pandemie, care are nevoie de un suport semnificativ și eficient pentru revenirea la normalitate”, a precizat rectorul UVT Marilen Pirtea.

Scopul reabilitării post-COVID 19 urmărește reducerea riscului de readmisie, ameliorarea calității vieții pacienților, eliminarea sau diminuarea consecințelor negative. În funcție de statusul clinic și vârstă, programul terapeutic poate fi individualizat cu ajutorul echipei multidisciplinare, formate din medic, kinetoterapeut, profesor de educație fizică și sport, psiholog.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Program terapeutic pentru recuperarea bolnavilor cu COVID-19, lansat de Universitatea de Vest din Timișoara

Lasă un răspuns