Șofer suedez de microbuz, prins în timp ce transporta migranți, în județul Timiș

migranti 37

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului  Cruceni au descoperit,  în cadrul unei acţiuni pe linia migraţiei ilegale, într-un microbuz condus de un cetăţean suedez, opt cetăţeni străini. Şoferul microbuzului  este cercetat acum pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş dispunând măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

CITEȘTE ȘI: Program terapeutic pentru recuperarea bolnavilor cu COVID-19, lansat de Universitatea de Vest din Timișoara

Polițiștii au oprit, la Cruceni, microbuzul înmatriculat în Ungaria și la volanul căruia se afla un cetățean suedez.   În microbuz călătoreau opt bărbați, cetățeni străini. Aceștia au fost conduși la sediul poliției pentru cercetări. Tot acolo  li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului.

În urmal verificărilor s-a stabilit faptul că pasagerii sunt cetăţeni din Afganistan şi din Siria, cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani. Șoferul microbuzului, un bărbat  în vârstă de 52 de ani, a declarat că intenţiona să îi ajute pe cei opt cetăţeni străini să ajungă în municipiul Timişoara.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranți pentru conducătorul auto, iar în baza materialului probator, Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de șofer, la finalizarea cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns