Program de sărbători la fiscul timișorean

Directia fiscala

Persoanele care au probleme de rezolvat la Direcția Fiscală a Municipiului Timișoara (DFMT) mai au la dispoziție doar puțin peste două săptămâni pentru a le pune la punct. Ultima zi de program cu publicul va fi în 17 decembrie, acesta urmând să fie reluat în 11 ianuarie 2016.

Există, însă, și următoarele excepții: la Biroul consiliere cetățeni și registratură și la Biroul impuneri mijloace de transport vor fi preluate, în perioada menționată, toate declarațiile contribuabililor (persoane fizice sau juridice).

Biroul evidența contribuabili și încasări bugetare va încasa doar obligațiile constând în amenzi, încasarea impozitelor și a taxelor urmând să fie reluată din 11 ianuarie.

Serviciile de specialitate din cadrul DFMT vor elibera, în perioada menționată, certficate de atestare fiscală privind impozitele, taxele locale și alte venituri la bugetul local atât pentru persoane fizice, cât și juridice, dar doar pentru acele imobile pentru care nu este necesară prelucrarea informatică a datelor patrimoniale și/sau nu este necesară achitarea obligațiilor restante.

Cererile de eliberare a atestatelor fiscale pot fi depuse până în 24 decembrie, activitatea de înregistrare a acestora urmând să fie reluată în 4 ianuarie 2016.

În cazul persoanelor fizice, certificatul de atestare fiscală privind impozitele, taxele locale și alte venituri la bugetul local va fi eliberat în baza evidenței plăților existente la data de 17 decembrie.

Certificatele de atestare fiscală sunt valabile și pot fi utilizate pe toată perioada lunii în care se emite. Astfel, certificatele eliberate în luna decembrie sunt valabile până la 31 decembrie 2015 inclusiv.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns