Parcul industrial al Consiliului Judeţean Timiş, o afacere cu probleme

PITT sau, mai pe înțelesul neinițiaților, Parcul Industrial și Tehnologic Timișoara, este o investiție aflată în proprietatea privată a Consiliului Județean Timiș. Parcul a fost construit în 2004, beneficiind de o finanțare din fonduri europene de patru milioane de euro, dar nu a avut prea mult de câștigat din această afacere. Sumele obținute din închirierea parcelelor ar fi trebuit să intre în bugetul CJT, dar, de la înființare până în prezent, persistă o serie de încurcături financiare.

Mai multe firme au intrat în insolvență și chiar în faliment, astfel că, în anul 2013, CJT ajunsese să aibă litigii cu 80 la sută dintre societățile care erau prezente pe terenurile sau în halele din PITT.

Lucrurile s-au mai pus la punct de atunci, dar problemele persistă.

O lungă dezbatere s-a iscat la cea mai recentă întâlnire în plen a consilierilor județeni pe tema modului în care urmau să fie recuperate o serie de sume de la datornici.

Proiectul de hotărâre prevedea „facturarea despăgubirilor datorate de către societățile care au în proprietate hale construite pe terenuri din Parcul Industrial și Tehnologic Timișoara și care nu au încheiate contracte de concesiune sau închiriere cu județul Timiș.

Valoarea despăgubirilor va fi egală cu a redevenței prevăzute în caietul de sarcini aprobat prin HCJ nr. 142/2011 și se calculează pe toată perioada de la data dobândirii proprietății asupra halei și până la încheierea contractului de concesiune sau închiriere a terenului cu județul Timiș”.

 

O datorie de peste 30.000 de euro

Deși textul poate crea confuzie la prima vedere, executivul CJT a explicat că este singura formulă găsită pentru a putea încasa, totuși, niște bani. Proiectul de hotărâre se referea la trei firme.

Care sunt cele trei firme aflaţi din ziarul “Renaşterea bănăţeană” de vineri, 27 noiembrie!

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns