PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea continuă să fie caniculară. Maximele ating 39 de grade

timisoara2

PROGNOZA METEO PE 3 ZILE. Vremea va continua să fie caniculară şi în următoarele zile şi, din cauza indicelui temperatură-umezeală, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

DUMINICĂ. Vremea va fi în continuare caniculară în sudul, sud-estul şi estul ţării, iar indicele temperatură-umezeală ITU va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi în special în zonele de câmpie, astfel încât disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Gradul de instabilitate va fi în creştere în regiunile vestice, nordice şi centrale, precum şi în zonele montane, în timp ce valorile termice vor marca o scădere, astfel încât vor fi dezvoltări noroase convective, averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului ce trecător vor lua aspect de vijelie.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar izolat cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp şi se va semnala grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil spre senin, cu înnorări şi fenomene asociate instabilităţii atmosferice pe arii mai restrânse, în special seara şi noaptea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 de grade in Maramures şi 39 de grade in Oltenia, Muntenia si Moldova.

LUNI. Vremea va fi caniculară în zonele de câmpie din sudul şi sud-estul ţării, unde senzaţia de disconfort termic se va menţine accentuată. Vor fi dezvoltări noroase convective în special după-amiaza în zonele centrale precum şi în cele montane, iar spre seară şi noaptea mai ales în regiunile extracarpatice, unde local se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului ce trecător pot lua aspect de vijelie. Izolat vor fi cantităţi de apă mai însemnate şi condiţii de grindină. În rest cerul va fi variabil, iar fenomene specifice instabilităţii atmosferice îşi vor face apariţia în mod izolat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 26 de grade in nord si centru şi 38 de grade in Lunca Dunarii.

MARTI. În regiunile sudice şi local în cele estice, canicula va persista şi chiar se va intensifica uşor, iar disconfortul termic va fi accentuat, în timp ce, în restul ţării, valorile diurne în uşoară creştere faţă de ziua anterioară, vor caracteriza o vreme călduroasă şi doar pe spaţii mici caniculară în orele amiezii în sud-vest. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, cu înnorări temporare ziua îndeosebi în zona montană, iar seara şi în cursul nopţii mai ales în nord-vestul teritoriului, unde pe arii restrânse se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Punctiform se vor cumula cantiţăţi de apă mai însemnate şi vor fi posibile căderi de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 de grade în Maramureş şi 39 de grade în Lunca Dunării.

În a doua jumatate a saptamanii, vremea caniculară va persista în regiunile sudice şi de sud-est, dar si in celelate zone valorile diurne vor creşte treptat, astfel că spre weekendul viitor vremea va deveni caniculară în cea mai mare parte a ţării. Probabilitatea de apariţie a manifestărilor specifice instabilităţii atmosferice va fi mai ridicată la inceputut in regiunile din jumatatea de nord, apoi mai ales în zonele montane, dar si in sudul şi estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 24 şi 38 de grade, conform romaniatv.net.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *