La fiecare cinci minute, o femeie este ucisă în bătaie. Vezi două cazuri cutremurătoare din Lugoj

violenta domestica

O statistică îngrijorătoare arată că violenţa domestică continuă să facă victime în rândul femeilor şi minorilor, iar diferitele formel de abuz pot culmina chiar cu decesul acestora.

Pragul dintre „Te iubesc” şi „Te omor” este atât de fragil în familiile în care gelozia sau consumul de alcool pune stăpânire pe soţ, încât la fiecare 30 de secunde o femeie sau un minor este abuzat.

Odată la trei zile, în România, se înregistrează un omor în familie, iar odată la cinci zile o femeie este ucisă în bătaie.

De-a lungul timpului şi în Lugoj au avut loc asemenea crime care au oripilat populaţia prin ferocitatea de care au dat dovadă criminalii.

Bilanţul trist al ultimilor ani reaminteşte de două cazuri şocante din urbea de pe Timiş.

Cantorul Ionel Ivaşcu, care şi-a ucis iubita cu 32 de ani mai tânără decât el, pentru că vroia să îl părăsească.

Apoi, cel al tinerei Adriana Olariu, de 32 de ani, care a murit strangulată de concubin. Victima a fost omorâtă pentru că a refuzat să facă sex cu cel care avea să-i devină călău.

Femeia a fost strangulată cu bandă adezivă şi apoi călcată pe gât pentru a rămâne fără suflare.

Fetiţa femeii, în vârstă de numai opt ani, prezentă în apartamentul crimei, a ajuns şi ea în stare gravă la spital, după ce a căzut de la etajul trei în timp ce încercase să ajungă în camera din care a auzit strigătele mamei.

Cu toate acestea, numărul victimelor violenţei în familie este greu de cuantificat având în vedere că foarte multe cazuri nu sunt raportate.

Cele mai vizibile sunt doar cazurile extreme.

Plecând de la aceste probleme cu care se confruntă societatea românească, o importantă acţiune de informare şi conştientizare este organizată în perioada iulie-octombrie 2015 la nivelul judeţului Timiş de către Asociaţia pentru Promovarea Femeii din România împreună cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş.

CITESTE MAI MULTE PE redesteptarea.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *