Prognoza METEO: Când se întoarce gerul cumplit, unde cad ninsorile, cum va fi de Crăciun

Vremea continuă să fie rece şi în următoare zile, chiar geroasă dimineaţa şi noaptea, iar maximele nu vor depăşi în centrul ţării 3-4 grade. Meteorologii anunţă ceaţă şi chiciură în zona de vest şi centru, iar de săptămâna viitoare încep ninsorile. De la noapte, un val de aer polar cuprinde din nou România, iar temperaturile încep să scadă foarte mult.

Sâmbătă, vremea se va menţine rece în majoritatea zonelor, geroasă dimineaţa şi noaptea în special în centrul ţării. Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), în vest şi în centru va fi ceaţă cu depunere de chiciură. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în nord şi nord-est, iar ceaţa se va forma izolat dimineaţa şi pe spaţii mai extinse noaptea. Vântul va avea intensificări în zona montană înaltă, va sufla moderat în regiunile sud-estice, iar în rest va fi slab. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -5 si 5 grade. (-6…-7 grade în nord-estul Transilvaniei şi 6…7 grade in Oltenia).

Şi ziua de duminică aduce vreme rece în cea mai mare parte a ţării, cu precădere în regiunile intracarpatice. Local în zonele joase din vest, din centru şi din sud, în special dimineaţa şi noaptea, va fi nebulozitate şi se va semnala ceaţă cu chiciură. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în cursul nopţii când în nord şi nord-vest, precum şi la munte va ninge slab, iar ceaţa poate apărea doar pe spaţii mici. Vântul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 si 4 grade, uşor mai ridicate în Dealurile Subcarpatice:-6 grade vor fi în estul Transilvaniei.

De luni, înnorările vor cuprinde treptat majoritatea regiunilor şi va ninge în jumătatea de nord a ţării, în timp ce în rest precipitaţiile, predominant sub formă de ninsoare se vor semnala pe arii mai restrânse. Izolat se va depune polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime, apropiate de mediile climatologice, se vor încadra între -4 grade în Transilvania şi 6 grade în Oltenia. Şi marţi avem parte de ninsori. Cerul va fi mai mult noros în regiunile extracarpatice, unde local va ninge.

În sud-estul tării, precipitaţiile vor fi mixte, favorizând depunerile de polei. În rest, înnorările vor fi temporare şi izolat vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, precum şi în estul şi sud-vestul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -1 şi 5 grade. (-1…-2 grade în estul Transilvaniei şi 6…7 grade în Oltenia).

Sursa: adevarul.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns