Profesorii stau în aşteptare

virgil popescu 1

Educaţia a fost declarată o prioritate naţională a Guvernului PSD, fapt pentru care au fost avansate mai multe variante de creşteri salariale, menite a stimula personalul din învăţământ.

Deocamdată, cadrele didactice s-au ales cu un plus de 400 de lei brut la salariu, în vreme ce personalul nedidactic a beneficat de creşteri şi mai semnificative.

Cu toate acestea, lumea nu este chiar pe mulţumită, după cum afirmă Virgil Popescu, liderul sindical al dascălilor timişeni. „S-au făcut măriri, dar suntem mult sub alte ţări, mă refer inclusiv la cele din Europa de Est. Doar bulgarii au salarii mai mici decât noi. Totuşi, e bine că am primit ceva, faţă de perioadele trecute, când nu aveam nici măcar promisiuni.

Aşteptăm să vedem ce se va întâmpla anul viitor, când sperăm să fie ceva clar şi pus în aplicare”, spune Popescu.

Cadrelor didactice li s-a promis o nouă mărire salarială, de patru la sută, începând cu 1 ianuarie, pentru ca din martie anul viitor, lefurile să crească iarăşi cu 20 la sută.

În ceea ce priveşte tichetele de vacanţă, acestea nu s-au acordat nici pentru această vară, în ciuda insistenţelor tot mai presante ale sindicatelor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Profesorii stau în aşteptare

  1. pumnu sus ,sa indrazneasca cineva sa mareasca procentul de promovalitate la Bac. ca va avea de aface cu noi ,pai ce suntem noi aici ,nu ne mai ajung banii din meditatii si din scoala dupa scoala !!!

Lasă un răspuns