Profesorii nu doresc încă redeschiderea școlilor. Dascălii timişeni încep protestele împotriva înghețării salariilor

Profesorii nu doresc încă redeschiderea școlilor. Dascălii timişeni încep protestele împotriva înghețării salariilor

Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“ a realizat un sondaj în rândul angajaților din învățământ, pentru a vedea percepția acestora privind redeschiderea unităților școlare și vaccinarea voluntară. Chestionarul s-a desfășurat în perioada 16 – 21 decembrie 2020 și urmărea și modul în care se raportează cadrele didactice la problema vaccinării.

Potrivit strategiei de vaccinare, în România, în prima etapă vor intra cadrele medicale, urmând ca în etapa a doua să fie cuprinși și angajații din sistemul de învățământ. Peste 13.000 de angajați din învățământ au răspuns la chestionarul privind reîntoarcerea sau nu la școală în timpul pandemiei, rezultatul fiind că mai mult de jumătate nu sunt de acord să se întoarcă la ”școală față în față”.

CITEŞTE ŞI: Primarul Fritz anunță că în Timișoara vor fi demarate lucrări doar când există fonduri pentru finalizarea lor

Numai 43,2 la sută dintre repondenți au afirmat că doresc revenirea la școală și la predarea față în față înainte de începerea campaniei de vaccinare. O altă concluzie a sondajului a fost că peste 56,3 la sută cadrele didactice nu sunt de acord să se vaccineze împotriva Covid-19.

Dascălii din cadrul Sindicatului Independent din Învățământul Preuniversitar ”Spiru Haret” Timiș încep de astăzi protestele împotriva înghețării salariilor de către guvern.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *