Prevederea care acordă părinților zile libere plătite de stat pentru a sta acasă în perioada în care școlile sunt închise, prelungită până în 30 iunie

Prevederea care acordă părinților zile libere plătite de stat pentru a sta acasă în perioada în care școlile sunt închise, prelungită până în 30 iunie

Prevederea prin care se acordă zilele libere părinților care au copii la creșă, grădiniță sau la școală, cu vârsta de până la 12 ani, în cazul în care cursurile cu prezența fizică sunt suspendate din cauza epidemiei de coronavirus, a fost prelungită de Guvern până în 30 iunie 2021, informează site-ul Edupedu.ro. Actul normativ a fost adoptat prin OGU, pe 30 decembrie, în ultima ședință de Guvern a Cabinetului Cîțu, și publicat în Monitorul Oficial pe 31 decembrie.

“Prevederile prezentei Ordonanțe de urgență se aplică până la 30 iunie 2021 și în situația în care prin ordin al ministrului educației se dispune suspendarea activităților care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și continuarea activităților didactice în sistem on-line”, se arată în document.

Unul dintre părinţii copilului care nu mai poate merge la şcoală din cauza epidemiei de coronavirus va primi zile libere plătite, în cuantum de 75% din salariul de bază corespunzător unei zile lucrătoare.

Ministrul educației, Sorin Câmpeanu, a precizat că data reînceperii cursurilor după vacanța de iarnă, 11 ianuarie 2021, din calendarul anului școlar actual, este un termen “mult prea scurt” pentru a fi redeschise fizic școlile.

sursa: ziarulunirea

hunedoaralibera


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *