Profesorii despre subiectele de la evaluarea națională: „de nivel mediu spre ușor”

evaluare nationala 3

În jur de 5.000 de elevi din județul Timiș au susținut, ieri, proba scrisă la limba română din cadrul examenului de evaluare națională. Profesorii de limba și literatura română susțin că ”subiectele au avut un nivel de dificultate mediu spre uşor. Au fost mai uşoare decât anul trecut, pentru că de data aceasta textul dat la prima vedere a fost mai uşor de înţeles. Ceea ce ar putea să-i încurce este faptul că textul dat începe cu un pasaj descriptiv, şi după aceea trece la naraţiunea propriu-zisă. Sper că elevii nu s-au concentrat pe descriere mai mult decât e cazul pentru că genul epic se bazează în primul rând pe acţiune“, a spus o profesoară.
La primul subiect, elevii au fost nevoiţi să rezolve mai multe cerinţe pe baza unui text care aparţine genului epic. Între altele, aceştia au fost nevoiţi să găsească sinonimele potrivite pentru câteva cuvinte din text, să explice rolul cratimei în structura „de-acolo” dar şi să redacteze o compunere de minimum 150 de cuvinte în care să argumenteze apartenenţa la genul epic a textului dat.
La al doilea subiect, elevii au de rezolvat o serie de cerinţe pe baza unui text din revista National Geographic Traveler.
La următorul punct, absolvenţii trebuie să redacteze o naraţiune de 150 – 300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare petrecută într-o cetate.
Conform reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Timiș, nici un elev nu a încercat să fraudeze examenul. Au fost prezenți 4.460 de elevi, dintre cei 4.840 înscriși.
Miercuri se va desfăşura proba scrisă la matematică, iar vineri, elevii din partea minorităţilor naţionale vor participa la proba scrisă de limba maternă.
Rezultatele se vor afişa pe 19 iunie, iar contestaţiile vor putea fi depuse, în aceeaşi zi, între orele 14.00-19.00.
Soluţionarea contestaţiilor va avea loc între 20 şi 22 iunie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 23 iunie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *