Problemele cu arderea ilegală a deșeurilor într-un cartier din Timișoara, început timid de rezolvare. Ce spune Poliția Locală

deseuri arse

După ce locuitorii din cartierul Kuncz s-au plans, în repetate rânduri, de problemele create de cei care aduc deșeuri pe terenurile virane din zonă și le abandonează acolo sau le dau foc, Poliția Locală vine cu o precizare. Asta după ce am semnalat într-un articol problema din zonă.

CITEȘTE ȘI: Coșmarul unor locuitori din Kuncz: se dă foc la gunoaie sub ferestrele lor

Conform reprezentanților acesteia, polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului, dar și cei din cadrul Biroului Ordine Publică și Intervenție Rapidă au acționat, în ultima perioadă, în mod repetat în cartierul Kuncz, pentru a-i depista și a lua măsurile legale în cazul persoanelor care abandonează deșeuri și dau foc resturilor pe terenurile din cartier, creand astfel disconfort celorlalți cetățeni care locuiesc în zonă.

De altfel, în ultima perioadă, timișorenii care locuiesc în cartierul menționat și sunt deranjați de astfel de situații au semnalat Poliției Locale problemele din cartier:  “La ultimele verificări, cei depistați au fost sancționați drastic. În cursul zilei de ieri, o persoană a fost depistată arzand o cantitate însemnată de cabluri pentru a scoate din acesta cupru și alte metale, persoana în cauză fiind sancționată conform Legii 211/2011 cu amenda de 6000 lei și s-a dispus ridicarea în vederea confiscării a 59.2 kg cabluri. Astăzi, polițiștii locali s-au deplasat din nou în zonă și au depistat o altă persoană care a incendiat deșeuri și aceasta fiind sancționată cu 3000 de lei. Polițiștii locali vor acționa și în perioada următoare pentru depistarea acestor persoane și luarea măsurilor legale, pană la stoparea fenomenului. Cetățenii care locuiesc în zonă pot sesiza astfel de situații la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112, iar polițiștii locali se vor deplasa imediat în vederea luării măsurilor legale care se impun”, transmit reprezentanții instituției.

Atât doar că situația semnalată nu este de azi sau de ieri. Conform locuitorilor zonei, durează de ani de zile, timp în care autoritățile, inclusiv Poliția Locală, nu au reușit stoparea fenomenului, chiar dacă au primit nenumărate sesizări, însoțite și de filmări care i-ar fi putut ajuta la identificarea celor vinovați.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *