Probleme mari cu furnizarea gazului în sudul județului Timiș

gaze

Primarii localităților Voiteg, Denta și Moravița au anunțat Instituția Prefectului că, în seara zilei de 1 iunie, a fost întreruptă furnizarea gazelor către consumatorii casnici din respectivele localități. Reamintim că problema a fost cauzată de o avarie apărută la conducta Foeni-Partoș, în zona Cruceni – Grăniceri – pe aria unui dig de retenție aferent râului Timiș.

CITEȘTE ȘI: Sinucidere la spital, în Timișoara. O femeie a sărit de la etaj!

Prefectul Liliana Oneț a contactat reprezentanții OMV Petrom și ai distribuitorilor de gaze din zonă – Premier Energy și Delgaz Grid, aceștia precizând faptul că din cauza temperaturilor exterioare scăzute a crescut consumul, iar gazele extrase din sonda de la Partoș sunt insuficiente și că vor face toate eforturile pentru a se putea relua furnizarea gazelor în cele trei localități. Ca urmare, în cursul serii de 3 iunie a fost reluată furnizarea gazelor în localitățile Denta și Moravița, urmând să fie reluată aprovizionarea cu gaze și la Voiteg.

Totodată, prefectul Liliana Oneț a informat Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri solicitând implicarea autorităților centrale, având în vedere faptul că nu există o soluție pe termen lung pentru furnizarea gazelor în localitățile Deta, Banloc, Denta, Voiteg, Moravița. Reamintim faptul că, în urmă cu o săptămână, prefectul Liliana Oneț a convocat o ședință de urgență în vederea găsirii unei soluții viabile pentru a nu exista pericolul sistării furnizării gazului în localitățile Deta, Banloc, Denta, Voiteg și Moravița, din cauza avariei de la conducta Foeni-Partoș, în zona Cruceni – Grăniceri – pe suprafața unui dig de retenție aferent râului Timiș.

CITEȘTE ȘI: Raed Arafat: Luna iulie ar trebui să fie o lună bună pentru a ne face planuri de vacanță

La sedință au participat președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, primarii celor cinci localități din zonă, reprezentanții OMV Petrom, ai celor doi distribuitori de gaze Premier Energy și Delgaz Grid, ai Transgaz și ai Administrației Bazinale de Apă Banat. În urma discuțiilor, conducerea OMV Petrom a avansat un termen de circa trei săptămâni în care să se remedieze avaria, termen necesar pentru proiectare, obținerea avizelor – în regim de urgență – și realizarea lucrărilor. S-a precizat faptul că remedierea avariei nu reprezintă o soluție pe termen lung, având în vedere faptul că gazul este transportat printr-o conductă veche de peste 30 de ani.

Instituția Prefectului subiliniază faptul că la întâlnire se dăduseră asigurări că nu va fi afectată alimentarea cu gaze la consumatorii casnici și instituțiile din cele cinci localități, fiind redusă furnizarea gazului către o serie de consumatori economici mari, dar, după cum se constată, situația este… diferită.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns