Primul spectacol al Capitalei Culturale, dedicat educării publicului

Cel dintâi eveniment de anvergură care va deschide ciclul de manifestări aparținând de Capitala Culturală Europeană 2021 a fost prezentat luni de Nicolae Robu, primarul Timișoarei, Simona Neumann, directorul executiv al Asociației Timișoara 2021, Chris Torch, director artistic, Ionuț Suciu, producător și coordonator al segmentului educațional al evenimentului Cirkus Cirkor din cadrul Timisoara 2021 și Maria Wallin, coordonatorul departamentului de pedagogie al Cirkus Cirkor.

„Programul anului 2021 va fi foarte complex, iar până atunci, includem și punem în centrul atenției oamenii. Este vorba despre posibilitatea pe care vrem să o oferim prin programele noastre culturale oamenilor de a fi implicați în mod direct în schimbarea orașului prin cultură. De ce un spectacol de circ? Timișoara 2021 are o misiune foarte specifică, aceea de a nu repeta activități sau spectacole sau concerte care au loc în mod obișnuit în oraș și care vor avea loc și de acum încolo.

Timișoara 2021 trebuie să vină cu inițiative noi, chiar cu riscul de a introduce genuri noi de manifestare artistică. Am optat pentru o formă artistică mai puțin obișnuită, cea a circului contemporan. Nu este vorba de un circ cu animale și acrobații sau clovn, ci despre circ contemporan, apărut prima dată ca gen artistic prin anii 70, ca un amestec între acrobația tradițională și forme de artă performativă.

Sunt îmbinate teatrul, dansul, artele vizuale, muzica, arta stradală, într-o nouă expediție artistică. Am adus Circus Cirkor pentru că este vorba despre un proces foarte complex, nu doar de spectacol, ci și de o componentă educațională”, a explicat Simona Neumann, directorul executiv al Asociației Timișoara 2021.

Spectacolele vor avea loc în 23, 24 și 25 noiembrie, la Sala Olimpia, începând cu ora 20.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns