Primul oraș din Regiunea Vest care va avea o parcare inteligentă

parcare inteligenta 2

Un municipiu din Regiunea Vest va deveni al teilea din țară, după București și Cluj-Napoca, care va avea o parcare supraterană de tip smart (inteligentă). Este vorba despre Deva, unde studiul de fezabilitate pentru ridicarea unei parcări moderne pe mai multe niveluri este finalizat și urmează să fie propus spre aprobare în Consiliul Local chiar la începutul săptămânii viitoare.

”Ținând cont de deficitul de parcări în municipiul nostru și de faptul că pe orizontală nu putem crește semnificativ numărul acestora, am căutat soluții moderne pentru a acoperi cererea crescută de locuri de parcare. Deva se va alătura asfel, primelor două mari orașe care au adoptat soluțiile de parcare de tip smart, respectiv București și Cluj-Napoca.

Primul pas în realizarea acestui obiectiv a fost întocmirea unui studiu de fezabilitate pe care îl voi propune spre aprobare consilierilor locali, în ședința extraordinară de luni, 11 mai 2020.

Pentru a corecta informarea cetățenilor municipiului Deva, vă prezint câteva detalii ale proiectului: parcarea va avea un regim de înălțime de P+2 și un total de 63 de locuri de parcare (21 de locuri de parcare pe nivel); parcarea va fi construită pe un sistem de fundații de beton pe care vor fi montate structurile metalice și celelalte echipamente ale sistemului; parcarea va fi anvelopată, pe acoperișul parkingului se vor monta panouri fotovoltaice pentru producerea energiei electrice; parcarea va fi racordată la utilități: energie electrică, telecomunicații și rețeaua de canalizare pluvială. Parcarea supraterană SMART va fi amplasată pe strada Carpați (în vecinătatea fostei Policlinici). Termenul de finalizare a lucrărilor va fi de 7 luni de la semnarea contractului. Valoarea totală a investiției este de 4.932.440 lei, fără TVA”, precizează primarul municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea.

Așa-numitele parcări inteligente (foto) prezintă avantaje precum amprenta la sol redusă, capacitatea mare, operarea simplă sau protecția foarte bună a automobilelor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns