Festivalul OKaua, desfăşurat online

festivalul okaua

În anul 2020, după 7 ediții, Festivalul OKaua se adaptează contextului actual și organizează o ediție online, denumită ediția 7.2. În același timp se va păstra scopul principal al evenimentului: educația prin teatru și promovarea acesteia în toate formele sale.

Anul acesta, ediția 7.2 a Festivalului OKaua se desfășoară online pe pagina de facebook a festivalului, în perioada 7-10 mai. Spectatorii se vor bucura să vadă că și anul acesta programul este variat. Structura acestei ediții presupune:

• Clipuri dedicate acestei ediții – Elevii și studenții răspund la provocarea lansată de către festival și anume de a reproduce o scenă de film în context de videocall
• Difuzarea spectacolelor care s-au bucurat de aprecierea publicului și au fost răsplătite cu Marele Premiu și locul I de la ambele secțiuni
• Secțiunea scurtmetraje – unde vor fi prezentate scurtmetrajele de absolvire ale generațiilor trecute, de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” București și Facultatea de Teatru și Film – Universitatea Babeș Bolyai Cluj-Napoca.
Secțiunea scurtmetraje este și noutatea acestei ediții. Este un obiectiv pe care festivalul și l-a propus de câțiva ani și iată care se îndeplinește de această dată. Este singura secțiune în concurs de anul acesta, urmând să fie jurizată de 3 profesioniști în domeniu:
• Bogdan Mureșanu – scenarist, producător, regizor
• Ciprian Iacob – director al Festivalului Bucharest Film Awards și Bucharest ShortCut Cinefest
• Ion Florin Grigoraș – lect.univ.dr. UNATC „I.L.Caragiale” București
• Pompilius Onofrei – jurnalist cultural, realizator radio

„Ne bucurăm că în acest an reușim să inaugurăm secțiunea de scurtmetraje, pe care o vom păstra și la edițiile viitoare. Scopul festivalului este educația prin cultură în toate formele acesteia, de aceea ne dorim o diversitate a programului și a secțiunilor prezentate. Prin această secțiune dorim să dezvoltăm, de asemenea, importanța actoriei de film, ca disciplină. Mulțumim facultăților de profil care ne-au ajutat și ne-au pus la dispoziție cele mai bune scurtmetraje ale ultimelor două generații.

Prin această ediție a festivalului le vom oferi spectatorilor noștri 4 zile pline cu filme, spectacole și provocări ale liceenilor și studenților la actorie, dorindu-ne să le oferim o alternativă plăcută de a-și petrece sfârșitul de săptămână acasă, în siguranță. Ne ghidăm după deviza festivalului „Măsură pentru măsură” la care adăugăm anul acesta #statiacasa și dați play!” – Alina Dumitrache, director al Festivalului OKaua.

Organizatori: Compania de Teatru OKaua și Pink Art Stil

Parteneri: Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale”, Facultatea de Teatru și Film – Universitatea Babeș Bolyai, Cluj-Napoca, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu

Programul complet al Festivalului și alte informații despre eveniment puteți găsi pe www.festivalulokaua.ro și pe pagina de Facebook și Instagram a Festivalului OKaua.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.