ACS Poli rămâne în Liga a III-a!

Veste tristă pentru fotbalul bănăţean: ACS Poli Timişoara şi-a încetat activitatea

În sezonul 2016-2017, pe când era antrenată de Ionuţ Popa, ACS Poli Timişoara reuşea o miraculoasă salvare de la retrogradare, menţinându-se în elita fotbalului românesc deşi pornise la drum cu un handicap de 14 puncte.

Mai mult, în acea ediţie a jucat finala Cupei Ligii, pierdută în faţa grupării Dinamo Bucureşti, şi s-a calificat în semifinalele Cupei României. A fost ultima stagiune memorabilă pentru formaţia de pe Bega, care a luat-o apoi la vale, ajungând până în Liga a III-a, de unde, acum, doar pandemia de coronavirus o salvează să nu mai coboare o treaptă valorică.

Mai exact, Federaţia Română de Fotbal a decis în această săptămână îngheţarea sezonului în eşalonul al treilea şi menţinerea participantelor cu excepţia celor care promovează. Una dintre echipele avantajate de această măsură este ACS Poli Timişoara, a 14-a clasată în seria a 4-a dintr-un total de 16 cluburi.

„În cursul săptămânii trecute, FRF a chestionat cluburile de Liga a III-a privind preferințele pentru finalizarea acestui campionat. Astăzi a avut loc o videoconferință cu oficialii federației, preşedintele Răzvan Burleanu și cluburile angrenate în eșalonul nostru, unde au fost prezentate şi discutate următoarele scenarii: continuarea campionatului, îngheţarea campionatului cu clasamentul actual, promovarea şi retrogradarea echipelor fiind stabilită de locurile ocupate în acest moment, anularea competiţie şi reluarea sezonului cu aceleaşi cluburi angrenate, îngheţarea sezonului la Liga a III-a, cu două amendamente: nicio echipă nu va retrograda, vor promova echipele de pe primele locuri care au avantaj substanţial. În grupele în care diferenţa între primele două clasate este de sub trei puncte, se va juca baraj. Opţiunea unei largi majorităţi a fost pentru varianta numărul patru. Urmează să se întrunească Comitetul de Urgenţă, în cadrul căruia va fi convocat Comitetul Executiv pentru aprobarea acestui scenariu. Este o decizie pe care o înțelegem și o susținem. Condițiile și procedurile impuse de Ministerul Tineretului și Sportului şi Ministerul Sănătăţii pentru reluarea pregătirilor solicită mult bugetele cluburilor sportive profesioniste, cât şi infrastructura existentă. Miza mare este pe termen mediu și lung, de a găsi o cale viabilă prin care fotbalul din România să se consolideze, căci toate cluburile vor fi supuse unor presiuni financiare substanțiale ca urmare a efectelor economice ale pandemiei COVID-19. Decizia FRF ne avantajează aparent, dat fiind faptul că în momentul întreruperii campionatului ne aflam pe locul 14, retrogradabil. Nu ne doream însă să ne asigurăm salvarea astfel, ci doream să luptăm pentru ea pe teren, să dăm șansa tinerilor noștri jucători să se afirme și să crească. Această întrerupere îi afectează substanțial, fiindcă ei se află încă în perioada de formare, în care fiecare meci înseamnă acumulare de experiență. Dincolo de asta, trebuie să avem în vedere și jucătorii experimentați din lotul nostru, o fracțiune din numeroşii fotbaliști profesioniști care își câștigă existența practicând acest sport în România, și să le asigurăm un cadru în care să-ți poată practica meseria. În perioada următoare vom avea în vedere toate hotărârile luate de autorități, pentru a evalua momentul în care putem asigura jucătorilor și staff-ului condiții sigure de a-și relua activitatea. Totodată, vom avea discuții cu companiile care susțin financiar clubul nostru și vom pregăti un plan pentru lunile următoare”, a declarat administratorul special Petre Muşat.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “ACS Poli rămâne în Liga a III-a!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *