Primul mare oraș din România care a intrat în carantină

Ultima oră: CNSU a publicat noua listă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat: Spania iese din lista roșie, Serbia intră

Baia Mare este primul mare oraș din România care a intrat în carantină. Pe site-ul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență există un ordin al Departamentului pentru Situații de Urgență care prevede carantină pentru Baia Mare.

„Se instituie măsura de carantină zonală începând cu data de 11.11.2020, ora 17.00, pentru o perioadă de 14 zile pentru municipiul Baia Mare”, se arată în respectivul ordin, care poartă semnătura șefului DSU, Raed Arafat.

Astfel, urmează o serie de restricții

Slujbele religioase se vor ține fără public, credincioșii pot intra în biserici pentru rugăciune individuală, botezurile, cununiile sau înmormântările se pot oficia în biserici cu participarea a maxim 16 persoane, scrie emaramures.ro.

Centrele comerciale din Baia Mare vor avea program de funcționare de la 10.00-21.00 pentru 10 zile. În weekend centrele comerciale își suspendă activitatea . Sălile de sport se închid pentru 10 zile.

Într-adevăr din ce în ce mai multe localități din Transilvania întră în carantină. După municipiile Zalău și Gherla, autoritățile din Maramureș propun carantinarea municipiului Baia-Mare dar și a altor câteva localități. De asemenea, o nouă localitate din județul Cluj, Mintiu Gherlii a intrat în carantină pentru următoarele 14 zile.

foto: evz

ziare.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *