Primul eșec în amicalele verii: Politehnica Timișoara, învinsă de OFK Kikinda

Primul eșec în amicalele verii: Politehnica Timișoara, învinsă de OFK Kikinda

Alb-violeţii au suferit sâmbătă, în Serbia, primul eşec în amicalele verii. OFK Kikinda, echipă care a revenit în eşalonul al treilea din ţara vecină, s-a impus cu scorul de 2-0 în faţa Politehnicii Timişoara prin golurile marcate de Pavlovici (min. 14) şi Morovici (min. 58).

Cele două formaţii s-au întâlnit şi în urmă cu opt ani, în două rânduri. În luna mai a fost 2-1 pentru gazdele din Serbia, apoi, în august, a venit rândul alb-violeţilor să se impună, cu 4-3. Atunci, echipa timişoreană era proaspăt promovată în Liga a IV-a Timiş, în timp ce trupa din Kikinda se afla tot în eşalonul al treilea.

Sâmbătă, pe „Gradski Stadion” din Kikinda, în faţa a circa 300 de spectatori, elevii lui Dorin Toma nu au scăpat de căldură. Gazdele au deschis scorul în urma unui corner executat în minutul 14, când Stefan Pavlovici a reluat în poartă, de la firul ierbii, balonul rămas în careul mic.

În partea secundă, ambele echipe au recurs la mai multe modificări. Înainte de împlinirea unei ore de joc, în urma unui contraatac, Morovici a mărit avantajul amfitrionilor cu un lob perfect din marginea careului mare peste Harrison, ieşit în întâmpinare. Alb-violeţii au avut apoi iniţiativa, dar nu au reuşit să puncteze. Ioan Mera a fost aproape de gol în minutele 67 şi 79, însă de fiecare dată s-a opus portarul Kikindei.

ASU Politehnica Timişoara: Harrison – Sofran, Moțiu, Bocşan, Oanea – Luchin – Manea, Hațegan, R. Rus, D. Andrei – Serediuc. Au mai jucat Păduraru, Jurj, Mera, Scutaru, Pamfile, Ignea, D. Radu, Bîrnoi, Zaluschi, S. Costea şi Axente. Antrenor: Dorin Toma. OFK Kikinda: Savkov – Bajat, Krstici, Laninstanin, Stepancev, Rafael, Pavlovici, Novakovici, Stevanovici, Ivanovici, Dukici. Au mai jucat Reljic, Acimovic, Molnar, Frankowski, Krantic, Lisica, Jaric, Radulaski, Belici, Morovici, Glisici, P. Bajici, M. Bajici şi Radulovici. Antrenor: Marko Gutesa.

„A fost un joc destul de bun, din păcate unele aspecte au stricat jocul. În perioada în care suntem noi ne-am descurcat destul de bine. Greşelile pe care le-am făcut şi cele două goluri luate sunt lucruri care se pot corecta prin poziţionarea jucătorilor sau aşezarea mai bună în teren. Starea fizică şi psihică şi-a spus cuvântul, având multe ocazii, din păcate nu le-am concretizat pentru că nu am fost lucizi la finalizare. Am făcut două echipe pentru cele două jocuri. La jocul cu Reşiţa au jucat cei din prima repriză 60 de minute, astăzi a venit rândul celorlalţi. Din păcate nu toţi se ridică la nivelul cerut de noi şi acest lucru nu este îmbucurător, dar sperăm să reglăm lucrurile… Greşelile se pot corecta. Cu mai multă disciplină şi atitudine putem creşte mai mult”, a declarat Dorin Toma, antrenorul principal al Politehnicii Timişoara.

CITEȘTE ȘI: Transfer important în rugby-ul timișorean: gruzinul Khvicha Jgerenaia

Portarul Robert Popeţ a lipsit din motive medicale. Alexandru Trancă şi Bogdan Cuibari, ceilalţi jucători aflaţi în probe şi prezenţi la jocul cu CSM Reşiţa, nu se mai pregătesc cu echipa timişoreană. Următorul amical al Politehnicii este programat miercuri, pe stadionul „Dan Păltinişanu”, adversara fiind CAO Oradea (Liga a III-a).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns