Primul deces cauzat de gripă, în Timiş

analize 2

Gripa a cauzat primul deces din acest sezon în județul Timiș. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 51 de ani, care a fost tratat la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” Timișoara.

”Pacientul a foat internat în data de 4 februarie și a prezentat o infecție respiratorie acută severă pe fondul unor patologii preexistente: ciroză hepatică, poliartrită reumatoidă și altele. Testele de laborator au confirmat acum infecția cu virusul gripal A(H3)”, a declarat medicul Virgil Musta, purtător de cuvânt al unității sanitare.

Rezultatele analizelor publicate, ieri, de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile au certificat diagnosticul de gripă și pentru alți patru timișeni, numărul cazurilor din județ ajungând asfel la șase în acest sezon.

”Este vorba de cei șase pacienți diagnosticați clinic la sfârșitul lunii ianuarie, pentru care, după investigații ulterioare de laborator, a fost confirmat diagnosticul de infecție respiratorie acută severă”, a precizat Dana Șpac, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Timiș. În toate cazurile a fost vorba de virusul gripal A(H3), detectat de asemenea, la nivel național, la 419 din totalul de 513 pacienți. Același agent patogen a fost implicat în 20 dintre cele 24 de decese înregistrate până în prezent în România, majoritatea la persoane cu vârsta de peste 65 de ani.

În țară, cele mai multe cazuri de gripă au fost confirmate în București (169), urmat de județele Iași (87) și Olt (75). În partea de vest a țării au fost înregistrate trei cazuri în Arad și cinci în Hunedoara.

Potrivit medicilor de la Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, în săptămâna 6-12 februarie, la nivel național, îmbolnăvirea prin infecții respiratorii acute a fost mai scăzută comparativ cu cea înregistrată în săptămâna precedentă și s-a încadrat în intervalul preconizat.

Activitatea gripală a evoluat cu intensitate medie, cu răspândire locală (Olt și București) și cazuri sporadice în unele județe. Au fost înregistrate patru decese recente, dintre care două cu virusul A(H3) și tot atâtea cu tipul A.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *