Pojar în plină iarnă. În Timişoara este internat fratele unui copilaş decedat din cauza rujeolei

copil spital 2

Epidemia de rujeolă nu dă semne să se potolească în vestul țării. Saloanele de la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” Timișoara destinate copiilor sunt pline, iar câteva cazuri au fost tratate la compartimentul de adulți.

”Sunt internați în prezent 31 de pacienți cu rujeolă. Toți sunt copii și niciunul nu a fost vaccinat”, a precizat medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al unității sanitare.

Potrivit acestuia, un singur copil cu rujeolă se află la Terapie Intensivă cu insuficiență respiratorie. Starea de sănătate a micuțului de doar patru ani îl pune în afara oricărui pericol, însă drama sufletească prin care trece este de nedescris.

”Face parte dintr-o familie din Caraș-Severin care a pierdut recent un alt copil bolnav de rujeolă, decedat la spitalul din Reșița.

Pacientul nostru a fost adus cu bronhopneumonie, într-o stare ceva mai gravă. În prezent, e stabil”, a afirmat Virgil Musta.

Conform acestuia, mai mulți pacienți din județul învecinat sunt internați în unitatea sanitară.

În Caraș-Severin, în ultimele două săptămâni, 80 de persoane au fost diagnosticate cu rujeolă, majoritatea făcând parte din comunități care nu au fost vaccinate.

FOTO: militaryfamily.org


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *