Câinii vagabonzi, o mare problemă în localităţile din Timiş

maidanezi 5

Primăria Dudeștii Noi a reușit să rezolve problema maidanezilor după ce a dat mâna cu ”dușmanul”. Dacă în urmă cu doi ani, autoritățile locale acuzau societatea Danyflor că populează teritoriul localității cu patrupedele adunate de prin Timișoara – existând chiar și dovezi în acest sens (un crotaliu ”recoltat” din urechea unui dulău la Becicherecu Mic, fapt relatat în ziarul nostru în septembrie 2015) – , în prezent această firmă asigură contra cost adăpost pentru câinii comunitari. ”Nu am avut la cine să apelăm pentru problema maidanezilor.

Am primit o solicitare din partea unei asociații pentru înființarea unui adăpost pentru câini și ne-am dat acordul de principiu, însă intenția acesteia nu a fost materializată. Am încheiat un contract cu Danyflor.

Anul trecut, au luat 35 de câini de pe domeniul public pentru care plătim o sumă destul de mare. Cei de la firmă vin la solicitarea noastră. Știu că o dată au prin șapte, altă dată, zece…. Periodic îi tot chemăm.

Încă mai vin diverse mașini cu câini pe care îi lasă la intrarea în comună, dar nici localnicii nu își sterilizează animalele și, după fătare, lasă puii pe stradă”, susține administratorul public al localității, Nicu Oneț.

În ultimii ani, autoritățile locale din Dudeștii Noi au căutat o cale de a reduce la minimum numărul maidanezilor din localitate, care crescuse îngrijorător din cauza fapului că – susținea primarul Alin Nica – firma Danyflor lăsa în sat câini de pripas, semnalându-se și câteva agresiuni din partea acestora.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *