Interes scăzut pentru posturile din primăria unei comune din Timiş

remetea mare 2

Din administrația publică locală vin semnale de tot felul care conduc la ideea că legislația care se referă la acest sector are nevoie de ajustări, iar, după alte voci, chiar de schimbări din temelie.

Cele mai multe nemulțumiri sunt legate de capitolul salarizării, chiar și acum, după mărirea recentă cu 20 la sută a lefurilor funcționarilor din această categorie.

Câștigurile mult prea mici din această activitate o fac neatractivă, iar acesta este motivul pentru care administrațiile publice locale merg mai departe cu schema de personal neacoperită.

Exemplul pe care îl dăm este cel din Primăria Remetea Mare, unde organigrama prevede 19 posturi, dar numai 16 sunt ocupate.

Sunt vacante două poziții de inspector taxe și impozite și o alta de casier. Primele cer ca și condiție de ocupare studii superioare economice.

Salarizarea nu motivează însă nici un economist să dorească ca să lucreze în administrație unde există, pe lângă o mare responsabilitate, și un program solicitant de lucru pentru un salariu care poate fi calificat drept „derizoriu”.

În anul trecut, aceste posturi au fost publicate pentru ocupare, dar nu a fost nici un solicitant.

Primarul Ilie Golubov a declarat, pe această temă, că posturile vor fi scoase din nou la concurs și că speră că, după majorarea de salariu de care am vorbit, primăria să găsească specialiști interesați să le ocupe.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Interes scăzut pentru posturile din primăria unei comune din Timiş

  1. Cu parere de rau va spun, ca persoane dornice sa se angajeze sunt foarte multe dar trimit CV – uri degeaba, pentru ca nimeni nu are bunul simt sa le raspunda acestor oameni. Sau nu au destula vechime sau sunt de 40-45 ani si nimeni nu ii baga in seama. Nu poti sa fi si tanar si cu experienta, experienta au cei mai in varsta pe care nu-i doreste nimeni, din pacate……..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *