Primele trei cazuri de West Nile confirmate şi în Banat!

west nile

Medicii sunt în alertă! Primele trei cazuri de West Nile au fost confirmate şi în Caraş-Severin. Este vorba despre trei femei cu vârsta cuprinsă între 30 şi 81 de ani din Reşiţa, Bozovici şi Caransebeş, ne-a declarat, astăzi, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică, Daniel Botgros.

CITEŞTE ŞI: Hoţi periculoşi de buzunare, prinşi de un grup de studente, la Timișoara. Vezi cine sunt tinerele curajoase

„Virusul transmis de ţânţari a fost confirmat cu două teste de laborator la cazul din Bozovici şi cu un singur test la cazurile din Reşiţa şi Caransebeş. Aşadar, cazul de la Bozovici este confirmat şi de către DSP, femeia în vârstă de 70 de ani se află sub supraveghere medicală şi tratament.

În schimb femeile din Reşiţa(30 de ani) şi Caransebeş(81 de ani) vor trece şi prin alte investigaţii care să confirme sută % prezenţă virusului. Pentru siguranţă, se fac două tipuri de teste. Acest virus poate duce la meningită şi meningo-encefalită şi netratate aceste boli cauzează decesul persoanei infectate mai ales dacă are şi un organism slăbit”, ne-a declarat purtătorul DSP, Daniel Botgros.

CITEŞTE ŞI: O polițistă și colegul ei de la „Rutieră”, bătuți de un șofer pe care îl urmăreau în trafic

Specialiştii menţionează că infecţia cu virus West Nile nu se transmite de la om la om, ci doar prin înţepătură de ţânţar. Nu există vaccin sau tratament antiviral specific.

Ministerul Sănătăţii recomandă autorităţilor administraţiei publice locale să intensifice măsurile de dezinsecţie în localităţi pentru a preveni răspândirea infecţiei cu virus West Nile.

Aproximativ 80% din persoanele infectate nu au simptome, dar în cazul în care apar febră, durere de cap intensă, dureri musculare, vărsături şi erupţii cutanate se recomandă vizita la medic.

CITEŞTE ŞI: Duduie cazanele de răchie în Banat, dar statul nu câştigă mare lucru

În cazurile severe, care afectează cel mai frecvent persoanele peste 60 de ani cu afecţiuni cronice (cancer, diabeţ hipertensiune, boală renală cronică), pot apărea şi alte simptome: rigiditate a gâtului, sensibilitate crescută la lumină, convulsii, frisoane, oboseală cronică şi slăbiciune musculară.
abonamente octombrie
Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei mai multe măsuri de protecţie: evitarea expunerii la ţânţari, îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi; utilizarea substanţelor repelente de ţanţari; montarea de plase la ferestrele locuinţelor pentru a împiedica pătrunderea ţînţarilor; limitarea deplasărilor în zonele cu multă vegetaţie şi umiditate ridicată (parcuri, păduri, ape stătătoare etc.), asigurarea măsurilor de desecare a bălţilor cu apă din jurul gospodăriilor şi îndepărtarea recipientelor/obiectelor care favorizează acumularea apei şi a gunoiului menajer, conform radioresita.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns