Primarul unei comune din Timiş, găsit incompatibil de ANI

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese de natură administrativă, precum și indicii privind existența conflictului de interese de natură penală în cazul a 11 foști și actuali aleși locali.

Printre cei vizaţi se numără şi Ionel Curuţi, primarul comunei timişene Mănăştiur.

„În perioada 19 iunie 2008 – 3 martie 2016 a deținut simultan funcția de primar și pe cea de administrator și calitatea de membru în Consiliul de administrație al S.C. Apcan S.A. Timiș, iar în perioada 27 iunie 2012 – 30 iunie 2014 a deținut simultan funcția de primar și pe cea de reprezentant al Primãriei în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale „George Garda” comuna Mănăștiur, județul Timiș, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”, arată ANI.

„Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiazã – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. CURUȚI IONEL nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apãrare”, a precizat Agenţia Naţională de Integritate.

Sursa: stiripesurse.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns