Primarul Timișoarei ignoră o decizie definitivă a Curții de Apel

Primarul Timișoarei ignoră o decizie definitivă a Curții de Apel Timișoara

Primarul Timișoarei ignoră o decizie definitivă a Curții de Apel Timișoara

Funcționarul public Culiță Chiș a devenit persona non grata în Primăria Timișoara, al cărei angajat este. Fostul director al defunctei Direcții de Drumuri, Poduri, Parcaje și Rețele de Utilități din primărie, actualmente şef al Serviciului Transport Feroviar, a câștigat definitiv în instanță dreptul de a fi director și de a fi repus în funcție.

Însă, prin desființarea Direcției de Drumuri, primăria s-a văzut nevoită să dreagă busuiocul și a înființat fantastica Direcție Generală Proiecte și Lucrări Municipale pentru Sport şi Transport Feroviar, ca urmare a obligației de punere în aplicare a unor hotărâri judecătorești definitive. Postul de director îi revine, conform deciziei instanței și prin modificarea organigramei, tocmai funcționarului public Culiță Chiș.

Respectarea legii e facultativă la primărie

În paralel, se desfășoară alte ostilități între cele două tabere, legate de numirea lui Chiș ca director al altei direcții, mai exact cea de investiții și mentenanță. Doar că primarul Dominic Fritz refuză să semneze numirea acestuia și să se conformeze deciziei definitive a Curții de Apel Timișoara.

Dispoziția de numire a lui Chiș Culiță în funcția de director general la Direcția Generală de Investiții și Mentenanță din cadrul Primăriei Timișoara a fost întocmită din data de 16.05.2023 de Compartimentul Evidență Personal, asumată de Serviciul Juridic și semnată de Secretarul General.

Sindicatul Liber al Salariaţilor din Primăria Municipiului Timişoara şi din Serviciile Publice aflate în subordinea Consiliului Local al Municipiului Timişoara i-a cerut, miercuri, 24 mai 2023, lămuriri în scris primarului Timișoarei, vizavi de nepunerea în aplicare a hotărârii definitive a Curții de Apel Timișoara.

“Prin prezenta vă solicităm să ne comunicați în scris motivul pentru care refuzați să semnați dispoziția de numire a domnului CHIȘ CULIȚĂ în funcția de Director General la Direcția Generală de Investiții și Mentenanță, în conformitate cu Sentința Civilă nr. 535/14.06.2022 pronunțată de Tribunalul Timiș, secția de contencios administrativ și fiscal în dosarul nr. 4507/30/2021, DEFINITIVĂ prin Decizia Civilă nr. 1263/21.12.2022 pronunțată de Curtea de Apel Timișoara, secția contencios administrativ și fiscală, LĂMURITĂ prin Încheierea Civilă din data de 13.03.2023 pronunţată de Tribunalul Timiş, secția de contencios administrativ și fiscal, rămasă DEFINITIVĂ prin nerecurare.

Menționăm că dispoziția de numire a domnului CHIȘ CULIȚĂ în funcția de Director General la Direcția Generală de Investiții și Mentenanță a fost întocmită din data de 16.05.2023 de Compartimentul Evidență Personal, asumată de Serviciul Juridic și semnată de Secretarul General.

De asemenea, vă solicităm să ne comunicați în scris motivul pentru care a fost scos la concurs postul de Director General la Direcția Generală de Investiții și Mentenanță prin anunțul postat pe site-ul primăriei la data de 16.05.2023”, se arată în solicitarea formulată de către liderul de sindicat Tiberiu Negrei, adresată edilului-șef.

În ultimii doi ani, Primăria Timișoara a pierdut mai multe procese intentate de foști angajați, dați afară de actualii edili, și de către Sindicatul Liber al Salariaților PMT. Acum, pentru a intra în legalitate și a-i reangaja pe cei care au câștigat procesele, primăria inventează o nouă direcție și organizează o dezbatere publică pe această temă (Obligată de instanță, Primăria Timișoara modifică organigrama (renasterea.ro)).

Jonglerii cu concursurile pe post

Administrația Fritz a ajuns în această situație hilară, din cauza propriilor decizii dovedite abuzive, prin care a desființat posturi și servicii din cadrul primăriei, pentru a se scăpa de anumiți angajați incomozi. Acestora li s-au adus acuze privind diverse abateri, unele de-a dreptul aiuristice, sau că ar fi fost “apropiați și promovați” fără competențe de către fosta administrație a orașului.

Renașterea bănățeană a relatat despre desfășurarea și deznodământul proceselor-foileton dintre primărie și sindicatul angajaților, în ultimii doi ani (Primăria Timișoara pierde definitiv procesul-foileton al organigramelor. Tribunalul Timiș a desființat un concurs de angajare (renasterea.ro) ).

Astfel s-a ajuns la circumstanța în care Primăria Timișoara a decis înființarea Direcției Generale Proiecte și Lucrări Municipale pentru Sport şi Transport Feroviar, ca urmare a obligației de punere în aplicare a unor hotărâri judecătorești definitive.

CITEȘTE ȘI: Primăria blochează finanțările către Teatrul Național Timișoara, în anul CEaC 2023

Dincolo de toate aceste aspecte, lucrurile sunt mult mai simple. Primarul Dominic Fritz refuză să semneze numirea lui Culiță Chiș și, mai mult, încearcă să complice situația. Și să ajungă din nou în instanță. În aceeași zi în care a fost întocmită numirea lui Culiță, a fost scos la concurs postul de Director General la Direcția Generală de Investiții și Mentenanță prin anunțul postat pe site-ul primăriei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Primarul Timișoarei ignoră o decizie definitivă a Curții de Apel

  1. Inca o dovada ca locuim intr-un Oras/stat capturat de niste nemernici. Culita e un incompetent angajat pe pile, iar instanta ii da dreptate…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *