Primarul Timișoarei caută investitorii germani la ei acasă

macheta

Cu mai bine de un an în urmă, Nicolae Robu prezenta macheta unui viitor campus sportiv al Timișoarei, care urma să se întindă pe o arie foarte mare, de la viitoarea prelungire a Bulevardului Sudului pe străzile Cerna, Podeanu, Surorile Martir Caceu, Arieș, Rebreanu. Campusul urma să includă bazele sportive deja construite, inclusiv stadionul „Dan Păltinișanu”, dar va avea și un stadion cu 42.000 de locuri, o sală polivalentă cu 15.000 de locuri, un bazin olimpic, un velodrom și un hotel pentru sportivi.

Dacă la vremea respectivă era vorba doar despre un concept și o machetă, ieri, Nicolae Robu a anunțat că pleacă la Munchen, în căutare de investitori pentru acest mare obiectiv.

„Am prezentat macheta cu conceptul de campus sportiv unei echipe de arhitecți din Germania, care a fost implicată inclusiv în proiectarea Allianz Arena din Munchen și a altor stadioane celebre din lume.

S-au arătat foarte interesați de conceptul nostru, au cerut o întrevedere și au venit cu câteva propuneri de modificare față de ce era gândit de noi (nu multe) și ulterior mi-au spus că va avea loc o mare expoziție la Munchen, unde vor fi standuri în care se prezintă proiecte de mari obiective.

În opinia lor, acest proiect al nostru s-ar preta la așa ceva, la a fi prezentat în cadrul acelei expoziții, ei afirmând că așa se lucrează în Germania și în alte țări: se prezintă marile proiecte la nivel de concept în astfel de ocazii și acolo vin investitori potențiali.

Sunt șanse să se găsească, nu din prima, dar cu astfel de participări la expoziții, investitori pentru acest campus.

Atunci evident că s-ar proceda la un parteneriat public-privat”, a spus marţi primarul. Deplasarea în Germania va fi una de scurtă durată, se va face cu autoturismul Mercedes, iar edilul va fi însoțit, ca de obicei, de Vasile Paraschiv.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *