Primarul Robu, la capătul răbdării? Ia în calcul, pentru prima oară, desfiinţarea echipei ACS Poli

Robu Poli

Nicolae Robu, principalul susţinător al proiectului fotbalistic numit ACS Poli Timişoara, este deranjat că jucătorii în alb-violet îşi cer tot mai des restanţele salariale şi lasă să se înţeleagă că ar putea renunţa la a se mai zbate pentru găsirea de resurse financiare în vederea susţinerii activităţii, situaţie în care, consideră el, clubul bănăţean îşi va închide porţile.

Primarul oraşului de pe Bega pare să fi ajuns la capătul răbdării şi este nemulţumit şi de unele alegeri pe care le face antrenorul principal Ionuţ Popa.

„Sunt foarte trist să văd că echipa nu mai joacă nici măcar în parte ceea ce a jucat. Nu înţeleg care sunt cauzele, voi avea o discuţie cu o delegaţie reprezentând jucătorii, cu antrenorul şi cu conducerea clubului. Trebuie să lămurim unele lucruri, pentru că atmosfera creată în jurul echipei se răsfânge, evident, asupra rezultatelor.

Atmosfera nu este deloc una sănătoasă, iar eu nu mai sunt dispus să dispun strădanii pentru oameni care nu înţeleg să facă echipă într-un proiect comun. Dincolo de orice fişă a postului, mi-am asumat atâtea responsabilităţi pentru acest club, din 2012 până acum.

L-am ţinut în viaţă cu eforturi mari, mai ales din 2015 până în prezent, şi nu sunt dispus să dedic la nesfârşit timp din timpul meu şi sănătate din sănătatea mea pentru oricine şi orice. Unii oameni chiar nu merită şi a sosit momentul clarificărilor. Va fi o discuţie radicală cu toţi.

Nu am nimic de câştigat în nici un plan din acest proiect. Am depus toate eforturile pentru acest oraş şi pentru timişoreni. La Chiajna sunt restanţe salariale pe patru luni şi acolo nu auzi pe nimeni vorbind de problema banilor, ba chiar această echipă obţine victorii după victorii.

Ori se aliniază unui proiect serios, cu oameni serioşi, care înţeleg dificultăţile, ori vor pleca! Există inclusiv varianta desfiinţării, n-ar fi nici o problemă, dar nu cred că se va ajunge acolo. Momentan suntem pe locul nouă, la 12 puncte de antepenultima poziţie, care asigură participarea la baraj.

Nu este o poziţie confortabilă, nici una cu care să te lauzi, dar este una de pe care trebuie făcute clarificări. Unii privesc situaţia de ca şi cum ar fi vorba despre bani dintr-o puşculiţă de unde vrea Robu să dea drumul la robinet. La această echipă nu este nici un patron, ea este a comunităţii, iar finanţarea este obţinută, în proporţie de peste 90 la sută, prin demersuri făcute de mine.

Fondurile sunt obţinute de la firme şi persoane care doresc să facă lucruri bune pentru oraşul lor. În acest condiţii este chiar ofensator să tot vezi atitudini chiar din partea unor care, introduşi pe teren, nu fac nimic. Este culmea şi nu înţeleg de ce sunt folosiţi. Nu mă bag în alcătuirea echipei, dar am dreptul să-mi pun această problemă, aşa cum o fac şi cei din tribună.

Îmi exprim speranţa că se va produce redresarea dorită şi că vom rezista în Liga I. Dereglajul a apărut atunci când ANAF, în loc să ne lase banii pentru trei luni de salarii, aşa cum ne aşteptam să se întâmple, ne-a luat toţi cei 720.000 de euro pentru turul campionatului. Din acel moment lucrurile au mers foarte greu, dar abia acum restanţele salariale au depăşit trei luni şi doar la câţiva jucători, nu la toţi.

Ori există înţelegere, iar banii vor fi primiţi, pentru că recunoaştem aceste datorii, ori se vor închide porţile şi nimeni nu-şi va primi restanţele. Dacă acest club îşi va înceta activitatea, jucătorii nu vor avea de unde să-şi primească salariile datorate!”, a declarat primarul Nicolae Robu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Primarul Robu, la capătul răbdării? Ia în calcul, pentru prima oară, desfiinţarea echipei ACS Poli

  1. Halal primar, fost rector de Politehnica, a trecut la amenintari…. Cum este echipa de fotbal a orasului asa este si primarul un neputincios.

Lasă un răspuns