A trebuit să moară Regele ca să evităm un război civil

regele mihai 1

PSD a suspendat mitingurile anunţate pentru sâmbătă. Moartea Regelui Mihai a dat peste cap planurile social-democraţilor de la centru, care hotărâseră proteste de amploare în marile oraşe ale ţării. Decizia a fost luată cu mare greutate, pentru că au existat destule voci din interiorul partidului care au spus că astfel de manifestări nu sunt cele mai potrivite acţiuni pentru un partid aflat la guvernare.

În plus, exista un grad ridicat de imprevizibil, care putea să aducă consecinţe total neprevăzute, chiar dramatice. Şansele ca protestatarii din tabăra „tefeliştilor” să riposteze erau destul de însemnătate şi, cum unii dintre ei sunt extrem de agresivi şi provocatori, conflictul între cele două grupări risca să apară aproape inevitabil.

Dacă avem în vedere şi imensa dezbinare care există acum în rândul românilor, realizăm că erau create premisele pentru un măcel în toată regula. Iată că, paradoxal şi cinic, prin moartea sa, Regele Mihai a evitat o foarte posibilă vărsare de sânge între români, chiar în preajma sărbătorilor.

PSD a realizat că trebuie să renunţe la protestele stradale şi ar fi ideal să conştientizeze că un partid aflat la guvernare nu luptă cu abuzurile şi cu intimările din stradă, ci din parlament, din guvern, din instituţii pe care le controlează şi care ar trebui să vegheze la o stare de normalitate.

Asta şi aşteaptă simpatizanţii social-democraţilor, mai multă fermitate şi consecvenţă din partea unui partid a cărui unitate de tip monolit i-a asigurat aproape tot timpul prima poziţie în topul formaţiunilor politice. De cealaltă parte, şi „tefeliştii” ar trebui să înţeleagă că, dincolo de rolul său destul de important, strada nu este nicidecum locul de unde se conduce o ţară.

Aşa cum democraţia nu este o formă perfectă de guvernare, dar alta mai bună nu s-a descoperit, nici parlamentul nu este unul ideal, dar reprezintă expresia cetăţenilor României din acest moment. Altfel, am ajunge iarăşi la dictatură şi la vărsări de sânge, iar Regele nu mai poate să moară încă o dată.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “A trebuit să moară Regele ca să evităm un război civil

  1. Bai, esti fenomenal. Ce ai fumat azi? Tot ce baga si Robu?
    Uite ce ai scris:
    – decizia de suspendare a mitingurilor pesediste a fost luată cu mare greutate,
    – proteste de amploare,
    – consecinţe total neprevăzute, chiar dramatice,
    – protestatarii din tabăra „tefeliştilor”, unii dintre ei sunt extrem de agresivi şi provocatori
    – conflictul între cele două grupări risca să apară aproape inevitabil
    – imensa dezbinare care există acum în rândul românilor
    – premisele pentru un măcel în toată regula
    – foarte posibilă vărsare de sânge între români, chiar în preajma sărbătorilor
    – dictatură şi la vărsări de sânge
    – Regele nu mai poate să moară încă o dată.

    Rad si ma intreb ne naiba ai fumat? Vreau si eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *