Reparaţii auto la întâmplare. RAR a făcut prăpăd printre service-urile auto din Timiş

Val de nereguli la atelierele de reparații auto. Amenzi uriaşe, după aproape 1.000 de controale ale RAR

Registrul Auto Român (RAR) a închis peste 200 de service-uri (circa 20 în judeţul Timiş) care nu aveau autorizaţie de funcţionare. Numărul este alarmant, având în vedere că măsura a fost luată după un control efectuat la 655 de societăţi din întreaga ţară, ceea ce înseamnă că aproximativ 30 la sută dintre ele erau în neregulă.

Sancţiunile au fost aplicate pentru că se efectuau reparaţii fără a se deţine autorizaţie tehnică, pentru neconformitatea efectuării inspecţiilor finale care să garanteze că autovehiculul corespunde condiţiilor şi reglementărilor legale sau pentru nerespectarea condiţiilor iniţiale de autorizare şi lipsa certificatelor de garanţie emise pentru lucrările efectuate.

RAR atrage atenţia posesorilor de autovehicule să fie precauţi atunci când aleg un service pentru a-şi repara maşina.

Inspectorii spun că ofertele de pe piaţă care promit reparaţii rapide şi ieftine sunt, de obicei, o capcană, pentru că respectivele service-uri nu dispun de capacitatea tehnică specifică prin care să se ateste calitatea reparaţiilor efectuate.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Reparaţii auto la întâmplare. RAR a făcut prăpăd printre service-urile auto din Timiş

  1. 95 la sută dintre asa zisele service uri nu oferă nici o garanție , nu exista mecanici suficienti , cînd spun mecanici nu mă refer la cofetari , despre electricieni auto , nici nu are rost sa vorbim , lipsesc cu desăvârșire , tarife orare mai mari că în vest , despre diagnoze auto multi marca tot așa , eu personal , după vreo 15 ani , mă voi întoarce la Dacia 1300 , mi o repar singur , nu mă rog de nimeni pe banii mei , menționez , in paranteza , că sunt colecționar de auto , mai dau un exemplu și gata , că nici nu are rost sa mai deschid subiectul , pentru un schimb de planetara la un vito , mi s a cerut 300 de lei , eu am o virsta și nu mai pot sa trag de chei , sa auzim numai de bine .

Lasă un răspuns