Primarul Robu, ca musca-n dosar

nicolae robu 17

Edilul-șef al municipiului Timișoara a reluat, ieri, problema trimiterii sale în judecată de DNA, într-un dosar care vizează vânzarea ilegală a aproape 1.000 de locuințe pe baza legii 112/1995.

Nicolae Robu a organizat și o vizită la cele două locuințe pentru a căror înstrăinare a semnat, la începutul mandatului, „ca primarul”.

„Vânzarea s-a discutat în comisia de specialitate a primăriei, iar în decizia acesteia scria negru pe alb că locuințele se pot vinde și unor chiriași care stau acolo de mai puțin de cinci ani.

Decizia s-a bazat pe niște sentințe prin care primăria fusese obligată să vândă în niște situații similare.

Eu am semnat doar de reprezentare.

Ce, primarul poate să verifice tot ce semnează?

Atunci de ce mai există un aparat funcționăresc care consumă atâția bani?

Nu aveam nici un motiv să nu semnez un document care avea toate semnăturile necesare, care respectase toate procedurile interne.

Ulterior am sistat vânzările pentru că mi s-au părut inoportune, nu de altceva”, a reluat Nicolae Robu povestea celor două vânzări de locuințe situate în Piața Aurel Vlaicu din Timișoara.

Robu s-a arătat supărat că în tot comunicatul, pe patru pagini și jumătate se scrie de vânzarea a 1.000 de locuințe, ba către clanuri, ba către oameni sus-puși, iar el se regăsește abia pe a cincea pagină, cu vânzarea a două apartamente.

„De fapt, este vorba despre două maghernițe, pe care le-au ocupat niște amărâți, le-au pus uși și geamuri, au plătit racordarea la apă și curent, astea s-au vândut cu semnătura mea, dar nu cu decizia mea.

Cireașa de pe tort este valoarea locuințelor, care a ajuns la 60.000 de euro.

Data trecută când am fost la DNA era de 40.000 de euro.

Cum s-a ajuns la asemenea valoare pentru două gioarse?

De ce? Ca să pot fi eu acuzat! Așa vom ajunge să nu mai semnăm nimic, pentru că oricând o putem păți”, a argumentat primarul Timișoarei.

Acesta nu exclude că s-ar putea încerca scoaterea lui din jocul politic, pentru că este o persoană care deranjează „pe ici, pe colo, prin multe locuri”.

Deranjat de șifonarea imaginii sale publice, din care rezultă că Robu și Ciuhandu au vândut ilegal o mie de locuințe, actualul primar și-a descris imaginea printr-o metaforă.

Astfel, dacă un tir de 50 de tone, care are o muscă pe cabină, trece peste un pod, iar acesta se prăbușește, de vină sunt tirul și musca.

Totuși, Nicolae Robu nu se gândește să-și dea demisia din funcțiile de conducere din PNL, după ce va fi trimis în judecată, sub rezerva studierii statutului.

„Eu nu voi demisiona. Eu aduc plusuri PNL, dar dacă PNL consideră că îi e mai bine fără mine, nu voi opune nici cea mai mică rezistență”, a mai spus Robu, care se consideră un luptător pentru dreptate, nu pentru funcții, din care a avut destule până în prezent.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *