Primarul oraşului Recaş şi un fost şef al Poliţiei Timiș, condamnaţi

Primarul oraşului Recaş şi un fost şef al Poliţiei Timiș, condamnaţi
Primarul oraşului Recaş, Teodor Pavel, şi fostul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş Sorin Petru Muntean au fost condamnaţi de magistrații Curtea de Apel Timișoara. Ei au primit câte trei ani de închisoare cu executare.
Sentinţa a fost pronunţată de către Curtea de Apel Timişoara.

Este vorba despre un dosar din 2015. Atunci, cei doi au fost acuzaţi că ar fi exercitat presiuni pentru sancţionarea ilegală a unui agent de poliţie din Recaş. Acesta controla maşinile unor apropiaţi ai edilului.

Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Au fost pronunţate şi alte sentinţe

Comisarul şef Florin Bolbos, fost inspector şef adjunct al IPJ Timiş, a fost condamnat, pentru abuz în serviciu, la 3 ani de închisoare cu suspendare. Totodată, el a primit şi 75 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii.

Fostul şef al Poliţiei din Recaş, Marian Dorinel Temu, a fost condamnat, tot pentru abuz în serviciu. El a primit 3 ani de închisoare cu suspendare şi 75 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Citește și: Restaurant timișorean închis din cauza mizeriei. Controalele continuă

Au mai fost condamnate cu suspendare și alte persoane. Este vorba despre fostul şef al Poliţiei Locale din Recaş, Doru Adrian Berzescu, şi fostul secretar general al PSD Timiş, omul de afaceri Eugen Milutinovici.

Agentul de poliţie Dumitru Duma, care s-a constituit parte civilă, va primi de la cei condamnaţi daune materiale de 2.551 lei şi 7.000 de euro daune morale.

Sistem de corupere a autorităţii poliţieneşti

În judeţul Timiş a funcţionat, între anii 2013 şi 2015, un sistem de corupere a autorităţii poliţieneşti. Acesta s-a format pornind de la factorul politic. Este concluzia potrivit rechizitoriului trimis în judecată de procurorii DNA în acest dosar.

Conform rechizitoriului menţionat, un grup infracţional organizat, având ca scop desfăşurarea de activităţi evazioniste prin importarea de maşini second-hand. Acesta ar fi fost sprijinit de ofiţerii IPJ condamnaţi.

radiotimisoara


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *