Restaurant timișorean închis din cauza mizeriei. Controalele continuă

Restaurant timișorean închis din cauza mizeriei. Controalele continuă

Un restaurant timișorean a fost închis de medicii-inspectori ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Timiș. Scopul, de a preveni eventualele îmbolnăviri ale clienților prin toxiinfecție alimentară.

Acest lucru a fost decis ca urmare a constatării că nu sunt respectate condițiile de igienă conform prevederilor legale. Dar nici condițiile de depozitare a produselor alimentare.

„În urma controalelor desfășurate de inspectori din cadrul DSVSA Timiș cu privire la evitarea apariției toxiinfecților alimentare în perioadele cu temperaturi ridicate în data de 5 august, au fost verificate un supermarket, cinci restaurante, două unități tip fast-food, o pizzerie și o patiserie, fiind aplicate amenzi în valoare de 90.000 lei și un avertisment.

A fost aplicată o sancțiune complementară  unui restaurant fiind suspendată activitatea pe o perioadă de 60 de zile pentru nerespectarea condițiilor de igienă conform prevederilor legale și condițiilor de depozitare a produselor alimentare.

Citește și: Certificatul verde este obligatoriu începând de vineri în Italia

Mai mult, a fost confiscată cantitatea de 39 kg de produse”, a explicat directorul executiv al DSVSA Timiș,  dr. Alin Flavius Nicoară.

Restaurantele, verificate în continuare

Controalele vor continua, medicii-inspectori verificând:

– condițiile de recepționare, manipulare, depozitare și procesare a produselor de origine animală în unități  care se adresează unui număr mare de consumatori (cantine, restaurante, catering, tabere pentru copii);

– asigurarea temperaturilor adecvate pentru menţinerea lanţului frigorific în timpul producției, depozitării, transportului  și expunerii la comercializare;

– măsurile privind reținerea oficială, denaturarea şi distrugerea produselor de origine animală alterate sau depreciate pe timpul transportului, distribuţiei, depozitării sau comercializării;

– interzicerea comercializării şi punerii în consum a cărnurilor care nu sunt inspectate, ştampilate şi certificate sanitar veterinar.

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Restaurant timișorean închis din cauza mizeriei. Controalele continuă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *