Un restaurant timișorean a fost închis de medicii-inspectori ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Timiș. Scopul, de a preveni eventualele îmbolnăviri ale clienților prin toxiinfecție alimentară.
Acest lucru a fost decis ca urmare a constatării că nu sunt respectate condițiile de igienă conform prevederilor legale. Dar nici condițiile de depozitare a produselor alimentare.
„În urma controalelor desfășurate de inspectori din cadrul DSVSA Timiș cu privire la evitarea apariției toxiinfecților alimentare în perioadele cu temperaturi ridicate în data de 5 august, au fost verificate un supermarket, cinci restaurante, două unități tip fast-food, o pizzerie și o patiserie, fiind aplicate amenzi în valoare de 90.000 lei și un avertisment.
A fost aplicată o sancțiune complementară unui restaurant fiind suspendată activitatea pe o perioadă de 60 de zile pentru nerespectarea condițiilor de igienă conform prevederilor legale și condițiilor de depozitare a produselor alimentare.
Citește și: Certificatul verde este obligatoriu începând de vineri în Italia
Mai mult, a fost confiscată cantitatea de 39 kg de produse”, a explicat directorul executiv al DSVSA Timiș, dr. Alin Flavius Nicoară.
Restaurantele, verificate în continuare
Controalele vor continua, medicii-inspectori verificând:
– condițiile de recepționare, manipulare, depozitare și procesare a produselor de origine animală în unități care se adresează unui număr mare de consumatori (cantine, restaurante, catering, tabere pentru copii);
– asigurarea temperaturilor adecvate pentru menţinerea lanţului frigorific în timpul producției, depozitării, transportului și expunerii la comercializare;
– măsurile privind reținerea oficială, denaturarea şi distrugerea produselor de origine animală alterate sau depreciate pe timpul transportului, distribuţiei, depozitării sau comercializării;
– interzicerea comercializării şi punerii în consum a cărnurilor care nu sunt inspectate, ştampilate şi certificate sanitar veterinar.
La Tormac nu se fac controale în magazinele cu produse expirate si furnici în pâine?