Primarul îi ameninţă cu taxa pe paragină pe proprietarii clădirilor degradate

cladiri paragina

De la începutul anului, municipalitatea timişoreană a notificat nu mai puţin de 224 de proprietari de clădiri cu privire la obligativitatea reparării acestora. Potrivit celor afirmate de Nicolae Robu, din 2014 încoace, alte câteva sute de proprietari au primit respectivele atenţionări.

Nişte rezultate au apărut, chiar dacă nu sunt din cale-afară de consistente: au fost eliberate către cei notificaţi 99 de certificate de urbanism, în timp ce alte 34 de solicitări de astfel de documente nu au fost încă aprobate, dar s-au emis până acum numai cinci autorizaţii de construire.

„Vom ajunge să-i amendăm pe cei care se nu se conformează. Vom aplica la un moment dat şi taxa pe paragină, care implică o majorare cu 500 la sută a impozitului pentru cei care nu îşi repară clădirile.

Astea înseamnă, practic, un impozit de şase ori mai mare decât în mod normal”, atenţionează Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

El susţine, de asemenea, că, dacă unii cred că fentează sistemul prin simpla solicitare a certificatelor de urbanism, fără să treacă în mod concret la treabă, se înşală.

„Certificatul de urbanism este valabil timp de un an şi poate fi prelungit cu încă unul. Dacă vom vedea că se cer în mod nejustificat prelungiri, vom aplica sancţiunile legale.

Este adevărat că, potrivit unei prevederi legislative mai noi, primăria poate participa financiar, alături de proprietari, la reabilitarea clădirilor din zonele istorice. Eu îi sfătuiesc, însă, pe cei în cauză să nu mizeze pe sprijinul nostru.

Ne putem implica în reabilitarea a cel mult zece clădiri pe an, dacă sunt situate în Piaţa Victoriei sau într-o altă zonă centrală”, susţine edilul-şef.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns