Primăria Dumbrăvița beneficiază de o conducere super-calificată. Primarul comunei și-a luat bacalaureatul la 54 de ani, iar viceprimarul a fost încărcător-descărcător la o companie de băuturi răcoritoare

Informația pe care am prezentat-o în exclusivitate în paginile ziarului nostru – returnarea finanțării europene de către Primăria Dumbrăvița, în proiectul „Centrul de zi pentru îngrijirea copiilor”, o premieră negativă în Regiunea Vest! – a stârnit destulă rumoare în comuna de lângă Timișoara.

Coroborat cu probleme anterioare încă nerezolvate – presiunea slabă a apei la robinete, inundarea localității în timpul fiecărei ploi mai puternice etc., – acest nou eșec al administrației Malac, care produce o pagubă majoră bugetului local, i-a iritat și mai mult pe dumbrăvițeni.

Primăria Dumbrăvița beneficiază de o conducere super-calificată

Deocamdată doar în spațiul virtual, tot mai multe voci susțin că funcția de primar e o căciulă prea mare pentru Victor Malac. Cum omul a fost, însă, ales democratic – și nu o dată, ci chiar de două ori -, în viața reală, la urne, votul de blam de pe internet nu prea are cum să-l afecteze pe edilul-șef al Dumbrăviței. Pe de altă parte, cum tot mai multe comentarii din spațiul virtual sugerează că reperele din carieră nu l-ar credita pe domnul Malac ca având toate atuurile pentru a face față responsabilităților funcției de primar într-una dintre cele mai mari comune din țară, ne-am gândit să verificăm veridicitatea acestor informații.

O biografie lapidară

Ca atare, i-am solicitat primarului Victor Malac să ne pună la dispoziție CV-ul său, pentru a-l prezenta în mod public, astfel încât lucrurile să fie clare pentru toată lumea.

Așa cum ne-am așteptat, primarul Dumbrăviței n-a răspuns solicitării noastre – e posibil să fie prins cu alte treburi mult mai importante, nu negăm asta -, astfel încât nu suntem în măsură să vă prezentăm decât crâmpeie din biografia dumnealui. O biografie expusă sumar pe site-ul primăriei, din care aflăm doar următoarele: în perioada 1995-2008, șef de secție la societatea Auto Europa Timișoara, în perioada 2001-2008 – consilier local în Dumbrăvița, în perioada 2008-2012 – viceprimar la Dumbrăvița. Probabil biografia cu pricina e în curs de actualizare…

Bacalaureat la 54 de ani

Nimic, așadar, despre școlarizarea domnului primar, ceea ce nu ne miră, de altfel, ținând cont de faptul că Victor Malac a avut ca prioritate implicarea în politică, nu și finalizarea studiilor.

De-abia după ce și-a consolidat poziția în politica timișeană, domnul Malac s-a gândit că n-ar fi rău dacă ar lua, finalmente, și… bacalaureatul.

Mda, dom’ viceprimar nu avea, în 2011, la 54 de ani, bacalaureatul luat, dar gândind în perspectivă, la viitoarea funcție de primar, Victor Malac s-a pus cu burta pe carte.

Nu i-a fost prea ușor, la sesiunea din iunie 2011, absolventul Grupului Școlar Industrial Transporturi Auto Timișoara (specializarea tehnician mecatronist) obținând următoarele note: Limba și literatura română – 5, Matematică – 2,7, Biologie vegetală și animală – 3,5. Ca atare, candidatul a fost respins, Victor Malac reușind, însă, peste două luni, să își atingă obiectivul. La sesiunea de la finele lui august 2011, notele viceprimarului de-atunci al Dumbrăviței au fost următoarele: Limba și literatura română – 5, Matematică – 5, Biologie vegetală și animală – 8,1. Verdict: reușit!

Student și masterand

Cum pofta vine mâncând, la câteva zile distanță, regăsim numele lui Victor Malac pe lista candidaților admiși – pe unul dintre locurile cu taxă – la concursul organizat de Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului (USAMVB), specializarea Piscicultură și Acvacultură.

Mai mult, în iulie 2014, regăsim din nou numele de-acum primarului din Dumbrăvița pe lista candidaților admiși la Masterat, programul de studii Reproducere asistată la animale, la aceeași USAMVB, nota de admitere la master fiind una mai mult decât onorantă: 9,28! Evident, primarul Dumbrăviței merită toate felicitările, nu-i la îndemâna oricui o asemenea realizare și probabil doar modestia nu îl lasă să se laude cu succese obținute într-o asemenea manieră.

Hotărât lucru, Victor Malac calcă pe urmele fostului șef al partidului său, PSD, ex-premierul Victor Ponta, care și-a trecut în palmares și un doctorat. Hopa, s-ar putea ca alăturarea masterului primarului doctoratului fostului premier să nu fie tocmai inspirată…

Viceprimarul, o ecuație cu mai multe necunoscute

Pe modelul solicitării adresate primarului, am încercat să obținem un curriculum vitae și de la viceprimarul Miklos Arpad, cel cu care Victor Malac a făcut echipă și în mandatul precedent, și în cel actual.

Deziluzia a fost, și de această dată, maximă: deși ne-a promis că ne trimite CV-ul pe mail, domnul Miklos Arpad nu s-a ținut de cuvânt. Din păcate, în cazul viceprimarului Dumbrăviței, informațiile pe care le avem sunt mult mai lacunare decât cele privindu-l pe Victor Malac, singurul lucru pe care l-am aflat despre Miklos Arpad fiind că, înainte de a fi ales viceprimar din partea UDMR, în 2012, a lucrat la compania Coca Cola, pe postul de… încărcător-descărcător.

Poate n-ar fi rău ca, la următoarele alegeri locale, candidații diverselor partide să-și prezinte și CV-urile, nu doar bogatele liste de promisiuni…

16 Comments
eium 07/11/2016
Legat de Malac Victor marele primar, era la Auto Europa la service cel mai mare spagar, un infumurat de nota 10. nimic spectaculos, ce va asteptati sa faca in afara de spagute, furtisaguri etc.
eium 07/11/2016
ATI FUGIT LA DUMBRAVITA TOTI PARVENITII, CAND PLOUA SE INUNDA, CADE CURENTUL, DAR FUGITI TOTI IN DUMBRAVITA, FUGITI, ATI CONSTRUIT CASE PE TEREN PROST, INTERESATIVA CE INSEAMNA ARGILE CONTRACTILE, ESTE UN PAMANT PROST IN TOATA ZONA DUMBRAVITA SI CARE LUCREAZA LA CALD FRIG, ATI LUAT TEAPA CU CASELE, VETI AVEA CRAPATURI CAT TIMP VOR STA CASELE, IN FAIMOASA DUMBRVITA EXISTA STUDII IN DIRECTIA ASTA. O ALTA PROBLEMA ESTE AGLOMERATIA, IN JURUL OREI 07,35 SA TRAVERSEZI DUMBRAVITA, ADEVARATA AVENTURA, ACELASI DRUM DAR 15.000 DE CASE IN PLUS ETC.
John 02/09/2016
Mai asta cu studii ce ai scris articolul, din pacate tu ai ajuns doar un "scarta scarta pe hartie" care umbla dupa articole de senzatie, pe cand Malacu este primar al celei mai mari comune din tara si a fost ales de majoritatea satenilor. Sigur are mult mai multe calitati decat tine care te consideri mare intelectual ca sti sa faci bascalie de oricine.
Dumbravitean 01/09/2016
Toti cei care comentati mai sus si va dati si viata pentru numele lui Malac sunteti niste cretini lingai...numai un cretin poate spune ca nu conteaza studiile unui primar....tampiti! Felicitari ptr articol! Lucrurile astea trebuie aratate!
Nicolae 01/09/2016
Dumbraviata pierde 1200000 euro si castiga o Gradinita noua, pentru copiii ei. Cea mai buna alegere. Felicitari d- l primar. Rusine celui care a scris articolul.
Simon 01/09/2016
Iar tu cel care a creat articolul esti mai prost decat prevede legea
Maria 01/09/2016
Proiectul inițial era pentru grădiniță, înainte de Malac. Nu e nevoie de centru de zi în Dumbravita. Copii sunt f multi!
Dan voi escu 01/09/2016
Nu vad de ce dracu conteaza atat de mult studiile ??? Ce cacat,voi nu vedeti in ce tara traim ??? Cu bani iti cumperi ce studii vrei si ce dracu realizam cu asta ???? Dar voi,sunteti dobitoci,in lipsa de subiecte....va legati de orice cacat cat de marunt ar fi si il transformati intr unul cat de mare puteti ...presa de cacat !!!
Veronica 01/09/2016
Irelevanta partea cu studiile...Daca as fi fost in locul lui Malac si eu as fi bagat grupele de gradinita in cladirea noua. Atat de prost am negociat aderarea la UE incat toate ni se sparg in cap. N-o sa mai aibe nimeni curaj sa acceseze fonduri europene in conditiile in care nu te poti folosi de cea ce edifici cu ele. Guvernul asta tehnocrat este pus nu sa aboarba bani de la Bruxelles ci sa plateasca tot ceea ce s-a adus de acolo in ultimii ani. Asta este problema reala, nu cea cu studiile Malacului.
Marius 01/09/2016
Robu are o gramada de studii, doctorate.... si rezultatele sunt aceleasi .