Primarii timişeni salută noul Cod administrativ

primari 6

Adoptarea iminentă, prin ordonanţă de urgenţă, a Codului administrativ şi a Codului de procedură administrativă este considerată o măsură nu doar bine-venită, ci şi extrem de necesară de către primarii timişeni.


victoras miculaCITEȘTE ȘI: Percheziţii de amploare în vestul țării.”Când e deschis sezonul la ţap, toată lumea caută un trofeu”

 


Toţi edilii judeţului fac parte din Asociaţia Comunelor din România, filiala timişeană fiind cea mai mare la nivel naţional. Această structură a organizat o conferinţă de presă, în care a dorit să infirme din start orice conotaţie politică ce ar putea fi atribuită noului Cod administrativ.


florar cartanCITEȘTE ȘI: Florarul care a oferit luptătorilor SIAS garoafele albe gratis și-a explicat gestul (video)

 


Cel mai relevant a fost mesajul transmis de prim-vicepreşedintele Asociaţiei Comunelor din Timiş, Alin Nica, primar PNL, care consideră că, în cea mai mare parte, acest act normativ este ancorat în realitate, chiar dacă este opera unor adversari politici:

„Ar fi absurd să fim împotrivă din considerente politice.

Eu sunt un primar liberal, dar trebuie să recunosc că acest cod a preluat aproximativ 80 la sută din punctele cerute de noi, primarii, de-a lungul a mai bine de zece ani de discuţii, cu toate guvernele care au existat.

Legislaţia privind administraţia publică era împrăştiată, fiindu-ne foarte greu să decelăm în acest hăţiş administrativ, ceea ce a generat atât greşeli, cât şi supărări din partea populaţiei.

Am găsit sute de exemple de incoerenţă legislativă şi era imperios necesar să condensăm legislaţia într-un cod administrativ coerent, care să funcţioneze ca o Biblie a administraţiei.

Desigur, nu e sută la sută adaptat cerineţelor actuale, dar nu sunt lucruri grave, imposibil de corectat.

Este foarte important ca acest cod să fie adoptat cât mai repede, pentru ca primarii care vor veni după alegerile din 2020 să aibă o bază certă pe care să poată lucra”.

Un punct de vedere asemănător l-a avut şi Virgil Bunescu, primarul comunei Giarmata, care a participat la întâlnirea de la Bucureşti a primarilor cu vice-premierul Daniel Suciu:

„A fost un consens general din partea tuturor primarilor, PSD, PNL sau UDMR şi nu trebuie făcută nici o politizare. Indiferent de apartenenţa lor, toţi primarii se confruntă cu aceelaşi probleme, care trebuie rezolvate cât mai grabnic. Tocmai de aceea, acest Cod administrativ trebuie urgentat”.

Noul act normativ va reglementa, printre altele, regimul redevenţelor, bugetele locale, tipurile de hotărâri care pot fi luate cu două treimi din voturile consilierilor, validarea mandatelor aleşilor locali, atestarea domeniului public şi alte aspecte care, potrivit primarilor, vor fluidiza activitatea în administraţia publică locală.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Primarii timişeni salută noul Cod administrativ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *