Plan de școlarizare, în mare întârziere

Broşura de admitere la liceu a fost publicată online de către Inspectoratul Școlar Județean Timiș, cu aproape o lună întârziere.

Elevii şi profesorii din celelalte judeţe aşteaptă încă publicarea broşurii, deşi absolvenţii de clasa a VIII-a mai au doar o zi până terminarea şcolii.


CITEȘTE ȘI: Percheziţii de amploare în vestul țării.”Când e deschis sezonul la ţap, toată lumea caută un trofeu”

 


Broşura cu informaţii esenţiale pentru absolvenţii de clasa a VIII-a a fost publicată online cu mare întârziere, din cauză că Ministerul Educaţiei a amânat până după alegerile europarlamentare aprobarea planului de şcolarizarea pentru liceele teoretice şi şcolile profesionale din ţară.

Planul de școlarizare a fost aprobat, în județul Timiș urmând să fie înființate 135 de clase de liceu și 54 de clase profesionale.


CITEȘTE ȘI: Florarul care a oferit luptătorilor SIAS garoafele albe gratis și-a explicat gestul (video)

 


Chiar dacă elevii nu vor mai fi nevoiți să meargă la ore, broșura va putea fi găsită de săptămâna viitoare atât în școli, cât și pe site-ul inspectoratului.

Francisc Halasz, inspector general-adjunct, ne-a precizat că sunt județe care s-a decis să se renunțe la publicarea acesteia, mulțumindu-se cu postarea online.

Broșura de admitere la liceu şi şcoala profesională pe 2019 cuprinde informaţii esenţiale pentru elevii de clasa a VIII-a: câte clase vor fi de informatică, știinţe ale naturii, filologie, știinţe sociale etc., care este numărul de locuri pe care vor concura elevii la fiecare liceu în parte, care a fost ultima medie de intrare în anul trecut la fiecare clasă, pe fiecare filieră şi care sunt şcolile profesionale duale unde se pot înscrie.

Elevii de clasa a VIII-a mai au doar o zi până la finalizarea cursurilor gimnaziale şi mai puţin de două săptămâni până la începerea evaluării naţionale.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns