Primăria va purica activitatea ONG-urilor

În cadrul ședinței de ieri a Consiliului Local Timișoara, un proiect care era gata să fie aprobat din inerție a stârnit discuții neașteptate.

A fost vorba despre prelungirea contractului de comodat încheiat de primărie cu Liga Apărării Drepturilor Omului – filiala Timiș, pentru un spațiu de 70 de metri pătrați situat pe strada Eugeniu de Savoya. Consilierul local Lucian Căldăraru, dar și activistul civic Cristian Brîncovan au sesizat faptul că nu se cunosc prea multe detalii despre activitatea acestei organizații.

„Să știm și noi ce fac oamenii ăștia pentru comunitate, nu am văzut în ultima vreme nici o știre despre ei, în social media sau în altă parte, să știm cui dăm și pentru ce dăm sedii”, a remarcat Lucian Căldăraru.

„Există ONG-uri în Timișoara cu sute de membri care se întâlnesc prin birturi, iar lor le dați un spațiu de 70 de metri pătrați în centrul orașului, pe Eugeniu de Savoya, în timp ce nu știm nimic despre activitatea lor”, a adăugat și Cristian Brîncovan.

Chiar dacă prelungirea contractului de comodat a avut girul comisiei de specialitate, primarul Nicolae Robu a decis că ar fi potrivită modificarea procedurii de acordare a spațiilor pentru diverse organizații:

„Ar trebui să cerem să fie un reprezentant al ONG-ului respectiv ori la comisie, ori la ședința de consiliu local, să vedem persoanele în carne și oase și să ne spună ce fac.

Nu am nimic cu acest ONG, dar sunt situații în care anumite organizații au beneficiat de sedii la un moment dat, au avut activitate acum 15 ani, dar acum nu se știe ce se mai întâmplă în acele spații.

Sunt multe cereri din acestea și trebuie să le tratăm pe toate la fel.

De acum, nu vom mai pune la vot decât în prezența unui reprezentant al asociației.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

1 Comments
Sefu_Clasei_Bani_din_deplasari 12 aprilie 2019
sa ne spuna Cristi din banat si despre oengheurile din tineretile lui. de exemplu oengheurile care inchiriau casti de copiat studentilor timisoreni, oengheurile care organizau deplasarile suporterilor politehnicii timisoara, oengheurile care vindeau baze de date cu e-mail-uri... Exista o propunere legislativa referitoare la transparentizarea activitatii oengheurilor, care taraganeaza in camera deputatilor, fiind masiv contestata de toti activistii #rezist. Brancovane brancovane, acum vrei transparenta? :-)