Primăria Timișoara pune la bătaie 3.000.000 de lei pentru oferte culturale

Primăria Timișoara pune la bătaie 3.000.000 de lei pentru oferte culturale

Aproape 100 de actori culturali au intrat în cursa pentru finanțare în cadrul Apelului 1/2021 Cultură lansat de către Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara. Arte vizuale, digitale, educație culturală, artele spectacolului, cultură scrisă sau patrimoniu cultural – toate aceste arii tematice s-au regăsit în aplicațiile înscrise online pe site-ului Centrului de Proiecte.

În total, Centrul de Proiecte a primit 98 de oferte culturale, dintre care 22 de acțiuni, 63 de proiecte și 13 programe culturale. Dintre acestea, cele mai multe (40) se încadrează ariei artelor vizuale, artei digitală și noilor media, urmate de 29 de oferte culturale de educație în și prin cultură, intervenție culturală, rezidențe. Alte 22 de oferte culturale țin de domeniul artelor spectacolului, șase oferte culturale au obiectivul de a promova cultura scrisă și alte șase vizează promovarea patrimoniului cultural.

„Le mulțumim tuturor aplicanților pentru atenția, concizia și pasiunea cu care și-au susținut aplicația. Oricare ar fi rezultatul evaluării ofertei culturale pe care au transmis-o, le suntem recunoscători pentru efervescența creativă cu care infuzează scena culturală timișoreană în aceste vremuri bogate în incertitudini, dar și în noi orizonturi de explorare creativă”, a transmis Alexandra Rigler, directoarea Centrului de Proiecte Timișoara.

„E prima dată când înscrierile de oferte culturale pentru finanțare de la bugetul local se fac online. Sperăm că toți aplicanții ne-au simțit aproape, pentru că noi am încercat pe tot parcursul perioadei de înscrieri să le oferim tot sprijinul necesar. La rândul nostru, suntem încrezători că vom optimiza platforma de înscrieri online pentru apeluri viitoare, astfel încât să fie una tot mai agilă și intuitivă”, a completat aceasta.

CITEȘTE ȘI: Consumatorii de energie îşi pot schimba oricând contractele, 1 iulie nu e sfârşitul lumii

În etapa următoare, conform calendarului afișat pe pagina apelului (beta.primariatm.ro/apel-1-2021-cultura), după verificarea conformității administrative și a eligibilității ofertelor culturale înscrise, urmează publicarea rezultatelor inițiale și runde succesive de contestații. Evaluarea și selecția ofertelor culturale se va face în perioada 30 iunie – 14 iulie, urmate de o nouă serie de rezultate și contestații. Rezultatele finale vor fi publicate pe 23 iulie.

În cadrul Apelului 1/2021 Cultură, lansat în luna mai, Centrului de Proiecte Timișoara acordă finanțare nerambursabilă de la bugetul local al Municipiului Timișoara pentru programe, proiecte și acțiuni culturale. Finanțarea se adresează asociațiilor, fundațiilor, persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale sau familiale și societăților comerciale care activează în domeniul cultural și artistic, precum și instituțiilor publice de cultură, cu excepția celor din subordinea Primăriei Municipiului Timișoara.

Bugetul disponibil pentru acest apel este de 3.000.000 de lei de la bugetul local.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns