Arafat, despre neatingerea ţintei de vaccinare: Din păcate, mulţi se informează de pe reţelele de socializare, se mai uită la câte un actor care mai comentează

Arafat a cerut în ședința de Guvern să fie test PCR obligatoriu la intrarea în țară și pentru vaccinați

Secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, a declarat, după ce a fost întrebat ce părere are că nu s-a atins ținta de vaccinare împotriva COVID-19, în România, că oamenii trebuie să se informeze din surse oficiale şi de la medici şi a atras atenţia că varianta Delta a virusului începe să se răspândească cu repeziciune, conform HotNews.ro.

”Oamenii trebuie să se informeze mai bine, să se informeze din sursele corecte, oficiale, să citească ce doresc, dar să vadă şi sfatul oficial al specialiştilor. Faptul că acum suntem bine, nu ne garantează că vom fi bine după o perioadă. Varianta Delta şi varianta Delta Plus începe să se răspândească şi reprezintă o problemă şi soluţia rămâne vaccinarea”, a declarat Raed Arafat, marţi, la finalul şedinţei de Guvern.

Secretarul de stat a adăugat că oamenii ar trebui să discute cu medicii. El a precizat că unii oameni cred că nu mai e nevoie de vaccinare, după ce au văzut că lucrurile se relaxează în România.

CITEȘTE ȘI: Șantier până în 2023, în două zone aglomerate din Timișoara

”Fiecare citeşte, se informează sau uneori se informează prin informaţii care nu sunt corecte sau se dezinformează. Noi ce sfătuim e ca întotdeauna să discute cu medicii şi bineînţeles că poate unii văzând situaţia noastră din România cred că lucrurile au trecut şi nu mai trebuie. Dar o să ne trezim, s-ar putea, la un moment sub presiunea faptului că trebuie să ne vaccinăm cât mai repede pentru că vine din nou o situaţie mai critică”, a declarat Arafat.

Raed Arafat a mai declarat că, din păcate, unii se informează de pe YouTube sau ascultă sfaturile unor actori.

”Oamenii trebuie să fie deschişi la informarea corectă. Din păcate, mulţi se informează de pe reţelele de socializare, pe câte un film pe YouTube, se mai uită la câte un actor care mai comentează. Asta înseamnă să fim foarte atenţi de unde luăm informaţiile când este vorba de sănătatea noastră”, a declarat Arafat.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Arafat, despre neatingerea ţintei de vaccinare: Din păcate, mulţi se informează de pe reţelele de socializare, se mai uită la câte un actor care mai comentează

  1. A scăzut rata de infectare și fără vaccinul vostru,dar veți avea grija să readuceți carantina din toamna,că așa-i modelul,se anunțase deja valul 4,după ce și-au cheltuit oamenii banii,pot sta până la anul in vara in case. Cam un an (8-9luni)până să fie vaccinare in masa a populației României,oameni s-au tratat și au scăpat de virus și fără vaccin.

Lasă un răspuns