Primăria Timișoara lucrează după salarizarea de acum trei ani. UPDATE: Reacția municipalității

Primăria Timișoara lucrează după salarizarea de acum trei ani

Modificările salariale de la Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara întâmpină aceeași problemă ca și cea semnalată la angajații municipalității.

Și în acest caz, s-a emis o hotărâre de consiliu local prin care stabilirea salariilor de bază ale funcționarilor publici și ale personalului contractual s-a făcut prin înmulțirea coeficienților de ierarhizare cu salariul minim brut din anul 2019, care era 2.080 lei.

Or, sindicatul condus de Tiberiu Negrei apreciază că în calcul trebuia luat salariul minim brut din acest an, care este 2.550 lei. Rezultă o diferență de 470 lei, spune Negrei, una care este în defavoarea salariaților.

CITEŞTE ŞI: VIDEO! Surpriză uriașă pregătită pentru turiști în Capitala Culturală Europeană: junglă amazoniană în curtea Muzeului de Artă!

De aceea, sindicatul va înregistra o plângere prealabilă/contestație, prin care va solicita revocarea respectivei hotărâri care stabilea salariile de bază. În cazul angajaților din primărie, sindicatul a primit deja un răspuns, însă acesta nu era semnat nici de primar, nici de viceprimar, ci de secretar și de un angajat de la Resurse Umane, lucru cel puțin ciudat, în opinia lui Negrei: ”O să ne consultăm cu avocatul și o să vedem ce decizie vom lua”.

Salariile din Primăria Timișoara, reacția municipalității

Administrația condusă de Dominic Fritz a reacționat la intenția anunțată a lui Tiberiu Negrei de a contesta modul în care au fost majorate salariile, raportate la salariul minim de acum trei ani. ”Domnul Negrei zicea în urmă cu o lună și jumătate că nu crede că o să se mărească salariile. Uite că s-au mărit. Nu înțeleg de ce ar dori un lider sindical să atace în instanță mărirea salariilor, nu am mai auzit așa ceva”, a transmis Bogdan Marta, purtător de cuvânt al Primăriei Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns