Primăria Timișoara cumpără cu bani grei nişte sfaturi de încălzit orașul

Primăria Timișoara cumpără cu bani grei nişte sfaturi de încălzit orașul

În jur de 300.0000 de lei va plăti Primăria Timișoara pentru niște sfaturi despre cum se poate organiza un sistem eficient de termoficare. Compania Energy Serv din București este singura care a depus o ofertă în cadrul procedurii de atribuire a contractului de achiziție pentru “Servicii de întocmire a Strategiei de alimentare cu energie termică în municipiul Timișoara”.

”Strategia de alimentare cu energie termică a consumatorilor din municipiul Timișoara va include soluțiile tehnice și economice pentru modernizarea sistemului de încălzire pe tot lanțul producție-transport/distribuție – consum energie, proiecte de investiții până în 2026 și studii pentru continuarea investițiilor după 2026.

Serviciul public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat din municipiul Timișoara trebuie menținut și dezvoltat, întrucât acesta poate asigura energie termică pentru sectorul rezidențial/non-rezidențial în condiții de siguranță, eficiență energetică și performanță economică ridicată, având totodată un impact pozitiv asupra protecției și conservării mediului ambiant prin controlul strict al emisiilor poluante.

Scopul elaborării strategiei este de a identifica și prioritiza necesitățile investiționale, astfel încât să respecte conformarea cu politicile naționale și europene în domeniul energiei și mediului, luând în considerare suportabilitatea investițiilor de către populație și capacitatea locală de implementare a proiectului”, precizează municipalitatea.

Obiectivele strategiei sunt reprezentate de atingerea simultană a următoarelor ținte: reducerea emisiilor interne de gaze cu efect de seră cu cel puțin 50 la sută până în 2030, comparativ cu 2020; un consum de energie din surse regenerabile de 32 la sută în 2030; îmbunătățirea eficienței energetice cu 32,5 la sută în 2030; îndeplinirea până în 2030 a criteriilor care definesc un “sistem eficient de încălzire centralizată”.

CITEŞTE ŞI: Video! Începe operațiunea ”Cel mai tare din parcare”! Prefectul sau IPJ Timiș? Val de indignare pe reţelele de socializare, după ce un interlop l-a făcut KO pe un comisar timişorean, iar colegii lui nu au intervenit

Strategia va reprezenta documentul suport pentru justificarea necesității finanțării investițiilor pentru retehnologizarea, modernizarea și reabilitarea sistemului de alimentare cu energie termică din municipiul Timișoara, prezentând situația existentă, proiecțiile privind dezvoltarea viitoare a întregului SACET. Pe baza acestor informații, documentația va expune opțiunile strategice pentru sistemul de alimentare cu energie termică centralizat și opțiunile specifice aferente fiecărei componente a sistemului.

Finanțarea este asigurată prin alocarea de fonduri din bugetul local, valoarea estimată a contractului de servicii fiind de 297.000,00 lei (fără TVA), cu o durată de execuție de 90 de zile.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Primăria Timișoara cumpără cu bani grei nişte sfaturi de încălzit orașul

  1. Dar oare CURTEA DE CONTURI,DNA ul,PREFECTURA au orbul gainilor
    Nu vad ce fac SALTIMBACI astia de USR isti din primarie cu bani
    Si nu este un caz singular mai este si Piata Victoriei unde platim de dragul de a plati
    Dominic Fritz: consultanta de 200.000 de euro a expertilor de la Banca Mondiala pentru o viitoare strategie la Colterm
    Strategia administratiei Fritz pentru alimentarea cu energie termica , la Timisoara. Avem o singura oferta pentru o documentatie de 70.000 de euro

  2. Pai daca nu are specialisti (gen latcau 3 noaptea) mi se pare normal sa ceri opinia specialistilor ca sa vezi ce poti face. Normal ca expertiza nu este gratis.

Lasă un răspuns