BOR reacționează după declarațiile lui ÎPS Teodosie legate de Vladimir Putin

BOR reacționează după declarațiile lui ÎPS Teodosie legate de Vladimir Putin

Declarațiile lui ÎPS Teodosie au pus din nou pe jar BOR și opinia publicului. Patriarhia s-a văzut nevoită – „în urma mai multor și insistente solicitări de poziționare față de recentele afirmații apologetic-admirative” ale arhiepiscopului Tomisului – să ofere o precizare.

După ce ÎPS Teodosie și-a arătat admirația legată de președintele rus Vladimir Putin, BOR face câteva precizări, fără a oferi repere pro sau anti Kremlin.

Încadrând declarațiile arhiepiscopului Tomisului la păreri personale Patriarhia face referire la modul origial în care ÎPS Teodosie își manifestă autonomia eparhială.

CITEȘTE ȘI: Primăria Timișoara cumpără cu bani grei nişte sfaturi de încălzit orașul

„Așa cum deja se știe, arhiepiscopul Teodosie obișnuiește să se pronunțe „sui generis” inclusiv pe teme extra-bisericesti.
În virtutea autonomiei eparhiale de care se bucură și pe care alege să o folosească adesea în mod original, are desigur dreptul să se exprime liber pe orice temă, fără ca asta să însemne că se exprimă în numele BOR, ci în nume strict personal. Mai ales atunci când își exprimă preferințe sau varii afinități în legătură cu anumite persoane.”, se arată în comunicatul Patriarhiei Române.

sursa: antena3.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *