Primăria Timișoara a câștigat definitiv în instanță demolarea unei terase care nu mai funcționează de ani de zile

Primăria Timișoara a câștigat definitiv în instanță demolarea unei terase care nu mai funcționează de ani de zile

Primăria Timișoara a câștigat definitiv în instanță demolarea unei terase care nu mai funcționează de ani de zile

“Primăria Timișoara, prin primarul Dominic Fritz, a câștigat definitiv procesul împotriva reprezentanților Terasei „Boss”, asupra cărora au fost dispuse măsuri de demolare a construcțiilor ilegale care ocupă domeniul public”, a transmis joi, 21 septembrie 2023, Serviciul de Comunicare al instituției.

Exprimarea este evident forțată, la proces primăria fiind reprezentată de către juriștii amdinistrației locale, nu de către primar, în persoană.

M BOX SECURITY SERV SRL și ADRIA SRL au cerut în 19 mai 2023 suspendarea dispoziției primarului Dominic Fritz, prin care s-au impus măsurile de demolare. În 25 mai 2023, Primăria a câștigat în primă instanță, iar miercuri, 20 septembrie 2023, a câștigat definitiv.

Supranumită „Terasa Boss”, aceasta ar ocupa o suprafață de 6.425 de metri pătrați din domeniul public al municipiului Timișoara, cu o valoare estimată la 2,6 milioane euro.

Aici există o clădire a orașului care nu este intabulată, în jurul căreia au fost ridicate construcții noi fără contract de concesiune, fără autorizație de construire, iar activitatea desfășurată aici este realizată fără autorizație de funcționare ori autorizație ISU.

Afirmațiile de mai sus sunt o exagerare, chiar cei de la primărie recunoscând că pe complexul în cauză se află și o clădire a municipalității, neintabulată, dar există și clădiri care aparțin unui club sportiv de tradiție.

În realitate, Terasa Boss a ocupat mai puțin de o mie de metri pătrați și este închisă, din cauză că nu mai funcționează de ani buni, spațiul fiind neutilizat în acest moment.

”Le-am cerut să își demoleze singuri construcțiile ilegale. Nu au demolat. Au mimat o schimbare de fațadă ca să pară că se conformează, dar șmecheriile astea nu merg.

Timișoara e a tuturor și nu voi permite ca patrimoniul orașului să fie acaparat de câțiva. Vorbim de câteva hectare de teren al timișorenilor care acum sunt exploatate ilegal. Vrem să amenajăm în această zonă un culoar verde unde timișorenii să petreacă timp liber în natură.

CITEȘTE ȘI: Un timișean a rămas fără mașină și a fost amendat cu 70.000 de lei pentru colectarea și transportul de deșeuri metalice feroase

Nu mă voi lăsa intimidat de tertipurile la care aceste firme recurg pentru blocarea acestui plan”, a anunțat trimfalist, primarul Dominic Fritz, după ce instanța a dat soluția definitivă, pe 20 septembrie 2023.

În continuare, reprezentanții primăriei se lansează în niște afirmații a căror bază reală rămâne un mister, în ce privește “minuțiosul proces de documentare” din care rezultă că primăria deține pe malul Begăi 55 000 de metri pătrați care au fost ocupați ilegal ani de zile.

La fel de stupefinată este și valoarea terenurilor, pe care nu se știe exact cine și prin ce metodă, le-a evaluat la fabuloasa sumă de 22 de milioane de euro.

“În urma unui proces minuțios de documentare al Primăriei Municipiului Timișoara a reieșit că peste 55.000 de metri pătrați, care aparțin municipiului Timișoara, au fost ocupați ilegal de decenii de diverse firme.

Pe aceste terenuri au fost ridicate construcții ilegale și au fost exploatate în scop comercial. Împotriva lor, primarul Dominic Fritz a emis dispoziții de demolare care au fost atacate în instanță. Valoarea terenurilor ocupate ilegal este de circa 22 de milioane de euro”, a mai transmis Serviciul de Comunicare al PMT.

Trebuie spus că aceste declarații, făcute chiar de către primarul Timișoarei, Dominic Fritz, în această primăvară, nu se bazează pe măsurători executate de către o firmă de topografie și nici pe o evaluare financiară, realizată de către vreun expert imobiliar.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Primăria Timișoara a câștigat definitiv în instanță demolarea unei terase care nu mai funcționează de ani de zile

  1. La in 8 ani de zile nici nu le- a băgat în seama aceste terenuri, care neintretinute aratau jalnic. Voi in loc sa încurajați curățirea Timișoarei puneti la indoiala acțiunea lui Fritz. Lăsați justiția sa se pronunte@

  2. Ati invartit cuvintele degeaba… ca de obicei. Super buna actiunea primarului! Personal, ma bucur ca s-a gasit cineva sa ia la intrebari borfasii Timisoarei. Iar terasa Boss arata dezolant de ani de zile. Si asta in centrul orasului. Acum primaria are o hotarare judecatoreasca favorabila, ce mai ar fi de discutat?!
    De la mine oricum vot la anul doar pentru minunata actiune a lui Fritz de a sparge gasca Colterm.

  3. Doamne ajuta ! Este un focar de infecție acolo. Ce se întâmpla cu parcarea din fata imobilului si cu zona verde care nu este amenajată .

    Sa speram ca o sa o demoleze cât mai rapid. Bineînțeles cei de la DSP nu își fac treaba sa constate focarul si sa ii amendeze.

  4. pt susținătorii lui friț care comenteaza aiurea pe aici și nu numai: una e să-și facă treaba de primar, alta e să se laude cu asta de parcă a găsit el viață pe altă planetă. înțeleg că nu are absolut nimic realizat cu care sa se laude în 3 ani de mandat, dar sa faci exagerări de astea mi se pare deplasat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *