Un timișean a rămas fără mașină și a fost amendat cu 70.000 de lei pentru colectarea și transportul de deșeuri metalice feroase

Un timișean a rămas fără mașină și a fost amendat cu 70.000 de lei pentru colectarea și transportul de deșeuri metalice feroase

Un timișean a rămas fără mașină și a fost amendat cu 70.000 de lei pentru colectarea și transportul de deșeuri metalice feroase

Un timișean a rămas fără mașină și a fost amendat cu 70.000 de lei de Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean (GNM SCJ) Timiș pentru colectarea și transportul de deșeuri metalice feroase fără autorizație.

„În data de 20 septembrie, am fost sesizați telefonic de către IPJ -Serviciul Rutier Timis cu privire la identificarea unui autovehicul care transporta deșeuri metalice feroase.

Comisarii GNM SCJ Timiș s-au deplasat operativ la fata locului. În urma verificărilor, comisarii GNM SCJ Timis au constatat că autovehiculul transporta deșeuri metalice feroase fără a deține documente de transport, aceste deșeuri provenind din colectarea din <<poartă în poartă” fără autorizație de mediu.

CITEȘTE ȘI: Se aprinde focul sub ceaune, la doi paşi de Timişoara

Persoana fizică responsabilă cu transportul și colectarea deșeurilor a fost sancţionată cu trei amenzi contravenționale în valoare totală de 70.000 lei şi două sancțiuni complementare de confiscare a mijlocului de transport folosit la transportul deșeurilor, respectiv confiscarea deșeurilor metalice feroase.

Atragem atenţia, şi pe această cale, că pentru astfel de încălcări ale normelor de protecţie a mediului comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au toleranţă zero şi vor aplica sancţiunile maxime prevăzute de lege”, au transmis autoritățile.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

12 thoughts on “Un timișean a rămas fără mașină și a fost amendat cu 70.000 de lei pentru colectarea și transportul de deșeuri metalice feroase

 1. Un grup „infracțional” organizat de minoritari din judetul Sălaj lucrează și scapă mediul de fierotanii și statul consideră că face ceva neecologic și trimite la ajutorul social.
  Am văzut de.mult timp la supermarketurile din sud dube din Salaj cu remorci care aveau fier vechi. Așteptau dimineață pentru a preda metalul la firma de reciclat de linga coldterm.

 2. „COLECTAREA” industriei naționale cu trimiterea ei la fier vechi, a oamenilor în șomaj și alte asemenea consecințe , înfăptuită de slugile puterii dela acea vreme nu a avut repercursiuni similare.
  Nici o mirare atîta vreme cît primesc dela unii în replică întrebarea : ” dacă ai fi în locul lor, n-ai face la fel? „

 3. Din păcate mulți dintre minoritari „colectează ” fără stirea proprietarului și ajung la fier vechi lucruri care îi sunt utile, iar mizeria pe care o fac este mai mare decat așa zisa decontaminare a mediului. Centrele de colectare si politia locala mai exigente in ceeace priveste provenienta materialelor.

 4. da chiatanta ?
  nu .
  a furat . simplu .
  da la am 1 pe kg . și îl vinde cu 10 pe kg .
  cu chitanta trebuia sa dea mai mult .
  fura de la stat și inseala și oamenii.
  la pușcărie. sa vezi ce o fura pe acolo.

 5. Eu am ascultat de nevasta-mea si i-am chemat pe niste cocalari ce-si faceau reclama cu in megafon instalat pe o duba de culoare alba, ca sa le dau niste fieratane de prin curtea casei de la țară. Dupa ce le-am umplut masina cu vreo doua frigidere televizoare vechi, masina de spalat si chiar si cateva baterii auto mi-au oferit imensa suma de 15 lei sau cica sa astept o alta masina din care sa aleg cateva tigai sau oale noi la schimb. M-am enervat asa de tare ca am crezut ca-i fac pilaf si pe cei 3 „minoritari” si pe nevasta. I-am pus sa coboare totul din masina si i-am asigurat ca daca-i mai aud prin sat vor primi si portia meritată pt nervii pe care mi i-au „intins” atunci … si i-am expediat. Asa ca lăsați-mă cu ecologistii „de culoare” daca n-ati avut de a face cu ei.

 6. Salut. Cine strange si de ce strange e treaba lor( aici e dreptu de a ave , de a detine si a transporta. Aceste drepturi sunt incalcate in mod flagrant de catre statul roman prin diferite chichite si legi. Cum adica ” daca transport fier am nevoie de autorizatie? Cum adica daca fac ceva folositor sunt amendat si mi se confisca si autovehicolul?Bag seama ca am ajuns ca pe vremea Comunismului cand ni se ingradeau toate drepturile

 7. Ce fapta de eroism a facut garda de mediu…. Cred ca merita si ei ceva sporuri, nu? Plin de gunoaie aruncate la toate colturile si nu prind si nu confisca nimic. Astia nu faceau gunoi. Debarasau. Daca ar avea un avocat bun, ar castiga. Treceam odata pe langa curtea garzii. Numai balarii si ambrozie.

 8. Ce fapte de vitejie ma.Au rezolvat problema de mediu în România. Exact ca și cu batranica cu patrunjelul, care face evaziune. Se dau la cine pot ,ca la cei mari poluatori ,o iau în freză. Astai România vitejilor din instituțiile de control .Rușinos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *