25 de migranți care voiau să ajungă ilegal în Germania au fost opriți la Cenad

25 de migranți care voiau să ajungă ilegal în Germania au fost opriți la Cenad

25 de migranți care voiau să ajungă ilegal în Germania au fost opriți la Cenad

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Cenad au depistat, ascunşi într-o autoutilitară, 25 de cetăţeni din Pakistan, India și Vietnam care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Miercuri, 20 septembrie, în jurul orei 00.10, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean sârb în vârstă de 46 de ani. Bărbatul conducea o autoutilitară marca Peugeot Boxer, înmatriculată în Germania și ar transporta, conform documentelor, canturi de plastic cu destinația Germania.

În urma controlui amănunțit al mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă 25 de cetățeni străini.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. Polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele sunt cetățeni din Pakistan, India și Vietnam cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani, intrați legal pe teritoriul României. Aceștia au declarat că intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei.

CITEȘTE ȘI: Timişoara devine capitala mondială a scrimei. Se vor întrece sportivi din peste 30 de țări

Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii străini.

De asemenea, șoferul este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, judecătorul de dreptul si libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a admis propunerea procurorului de caz, fiind dispusă cercetarea în stare de arest preventiv pentru 30 de zile, pentru cetățeanul sârb.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *