Manualele de matematică pentru clasa I și clasa a II-a vor ajunge la elevi până pe 27 octombrie, a anunțat Florian Lixandru

Manualele de matematică pentru clasa I și clasa a II-a vor ajunge la elevi până pe 27 octombrie, a anunțat Florian Lixandru

Manualele de matematică pentru clasa I și clasa a II-a vor ajunge la elevi până pe 27 octombrie, a anunțat Florian Lixandru

„Manualele de matematică pentru clasa I și clasa a II-a vor ajunge la elevi până pe 27 octombrie, a anunțat Florian Lixandru, iar manualele de limbă și comunicare clasa a II-a și matematică clasa a VI-a vor ajunge la elevi în această săptămână”, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Educației, Florian Lixandru, la TVR Info, pe 20 septembrie, scrie edupedu.ro.

Intarzierea a apărut pentru ca au fost înregistrate contestații din partea editurilor, a explicat Florian Lixandru.
„Pe 11 septembrie, când cursurile au început, toate manualele pe care Ministerul Educației le-a aprobat s-au regăsit pe platforma manuale.edu.ro, atât în format digital, cât și în format PDF.

Recomandarea noastră pentru unitățile de învățământ a fost ca după ce învățătorul a stabilit pe ce manual urmează să lucreze, să printeze acele capitole corespunzătoare primei perioade de învățare din acest an școlar, astfel încât fiecare copil să beneficieze și de formatul tipărit”, a precizat Florian Lixandru.

Intervenția secretarului de stat în Ministerul Educației, Florian Lixandru, la TVR Info:

„Pentru anul acesta școlar, Ministerul Educației a organizat licitație pentru 47 de titluri. Dintre acestea, 43 de titluri au ajuns pe băncile elevilor în prima zi de școală. S-au încheiat contractele, s-au livrat manuale în timp util, au ajuns la școală.

Pentru patru titluri au fost înregistrate contestații din partea editurilor. Vorbim, pe de o parte de titlurile de limbă și comunicare pentru clasa a II-a și matematică pentru clasa a VI-a în această situație, contestațiile au fost respinse și am putut urgenta, astfel încât până ieri aceste manuale au fost transmise în depozitele inspectoratelor școlare și în această săptămână, practic elevii vor intra în posesia lor.

CITEȘTE ȘI: Primăria Timișoara a câștigat definitiv în instanță demolarea unei terase care nu mai funcționează de ani de zile

Însă am avut și două situații în care contestațiile au fost acceptate de către Comisia Națională de soluționare a contestațiilor.

Este vorba de matematică și cunoaștere a mediului pentru clasa I și matematică și cunoaștere a mediului pentru clasa a II-a, motiv ce a întârziat procesul de contractare, astfel că în până pe data de 18 septembrie unitățile de învățământ au avut posibilitatea să înregistreze comenzile în aplicație, iar aceste manuale vor ajunge pe băncile elevilor fizic, până la finalizarea primei perioade de învățare, adică până pe 27 octombrie.

Ce vreau să precizez este faptul că la data de 11 septembrie, când cursurile au început, toate manualele pe care Ministerul Educației le-a aprobat în această perioadă s-au regăsit pe platforma manuale.edu.ro, atât în format digital, cât și în format PDF.

În cazul celor două manuale de matematică pentru clasa I și pentru clasa a II-a, recomandarea noastră pentru unitățile de învățământ a fost ca pentru fiecare elev din această clasă, după ce învățătorul a stabilit pe ce manual urmează să lucreze, să printeze acele capitole corespunzătoare primei perioade de învățare din acest an școlar, astfel încât fiecare copil să beneficieze și de formatul tipărit.

Practic astăzi (nota redactiei: 20 septembrie) s-au centralizat comenzile, mâine sunt invitați la contractare. Termenul pentru care vor semna contractul este de 18 octombrie, de livrare către depozitele inspectoratelor școlare.

Noi sperăm ca între 18 octombrie și 27 octombrie, ultima zi de școală din această perioadă de învățare, aceste manuale să ajungă pe băncile elevilor.

Dar până atunci, așa cum vă spuneam, învățătorii au optat deja pentru ce manual vor folosi și copiii au primit printate capitolele aferente acestei perioade.”

Foto: arhivă cu titlu ilustrativ


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *