Primăria Municipiului Timișoara caută, în continuare, furnizor de electricitate și operează momentan cu un furnizor de ultimă instanță

Primăria Timișoara va depune încă trei proiecte, în valoare totală de 39 de milioane de lei, pentru finanțare prin PNRR

Primăria Municipiului Timișoara caută, în continuare, furnizor de electricitate și operează momentan cu un furnizor de ultimă instanță.

În luna august, Primăria a organizat două licitații la bursă pentru încheierea unui contract de furnizare a energiei electrice, la care nu s-a prezentat niciun ofertant. Prețul este plafonat în acest moment la 1000 lei/MWh, iar ofertele furnizorilor gravitează în jurul a 3000 de lei/MWh. Diferența de preț este acoperită de guvern.

CITEȘTE ȘI: Scandalul ”behăitului” de la Catedrală. Reacția Mitropoliei Banatului: ”Ne bucurăm că postarea a fost ștearsă”

„Contractul vechi s-a încheiat, am organizat licitații și nu a venit nimeni la prețul actual. Momentan, pentru companii nu este interesant să ne vândă curent, cât timp politica guvernului este una disfuncțională. Prețurile au ajuns la un nivel halucinant pe o piață care nu mai funcționează. Așteptăm măsuri pentru a rezolva pe termen scurt problema. Pe termen mediu, avem investiții să reducem semnificativ consumul de energie pentru iluminatul public, lucru care este deja vizibil pe Torontalului”, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

În 2018, prețul pentru furnizarea de energie electrică era de doar 209 lei/MWh. Creșterea se datorează condițiilor geopolitice actuale și a situației de piață din România. Consumul de energie electrică a municipiului Timișoara este de aproximativ 16.000 MWh/an.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *