Organizația de tineret a PNL Timiș cere sancționarea lui Răzvan Popescu, angajat al Primăriei Timișoara și membru USR

Organizația de tineret a PNL Timiș cere sancționarea lui Răzvan Popescu, angajat al Primăriei Timișoara și membru USR

Organizația de tineret a PNL Timiș cere sancționarea lui Răzvan Popescu, angajat al Primăriei Timișoara și membru USR.

„Tinerii liberali, ca reprezentanți ai unei generații, se delimitează de gestul grotesc al lui Răzvan Popescu care a declarat că slujba Catedralei Mitropolitane ar fi un behăit mai deranjat decât muzica din cluburi.

CITEȘTE ȘI: Timiș: 32,81% promovabilitatea în sesiunea a doua a Bacalaureatului

Comportamentul lui Răzvan Popescu este unul regretabil și îl contestăm public. Acesta nu este reprezentativ pentru tinerii care s-au născut, au crescut, studiază sau locuiesc în Timișoara. Noi, tinerii liberali, credem în libertatea de gândire, conștiință și de religie, nu dorim să fim asimilați unor persoane care batjocoresc simboluri atât de importante pentru sute de mii de credincioși”, a spus Ionuț Sîrbu, președintele Organizației de tineret a PNL Timiș.

Răzvan Popescu nu este la o primă abatere, afirmă tinerii liberali, pozițiile sale publice constituindu-se ca atacuri constante la instituția Bisericii și a valorilor tradiționale românești.

„Răzvan Popescu, ca angajat al Primăriei Timișoara, are de urmat un cod de etică, iar batjocorirea unei instituții fundamentale a societății românești, cu siguranță nu se încadrează într-o conduită acceptabilă. Transmit un mesaj public ferm către toți cei tentați să calce în picioare religia și Biserica, indiferent de confesiune: nu vă permitem să normalizați grosolănia și ticăloșia, așa că învățați să distingeți între dreptul la exprimare și defăimare. Nu mi se pare normal sa asistăm impasibili la astfel de derapaje și nici să le minimalizăm în numele tinereții”, a declarat Alin Nica, președintele PNL Timiș.

În opinia liberalilor, Răzvan Popescu poate fi sancționat atât în cadrul instituției Primăriei Timișoara, cât și în cadrul partidului, dacă conducerea USR se desprinde de comportamentul deșănțat al acestuia. „Până în momentul de față, nu a existat nicio reacție publică din partea administrației Fritz și nici a USR Timiș, deși opinia publică s-a arătat dezgustată de exprimările tânărului. Interesant este că, în urmă cu mai bine de doi ani, reprezentantul ”oamenilor noi” din USR cerea ”decență, toleranță și respect reciproc”, acestea fiind ”soluția armonizării diferențelor dintre părțile unei societăți””, susțin liberalii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Organizația de tineret a PNL Timiș cere sancționarea lui Răzvan Popescu, angajat al Primăriei Timișoara și membru USR

  1. Rușine USR Timiș că aveți un asemenea membru.Rusine Usr că acum 2 ani ați vrut să eliminați crucile Catedralei Mitropolitane din Timișoara într-un logo în care se promova Timișoara Culturală!Rușine USRPLUS că sunteți anti-religie și anti-biserica!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *